7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcare de „bizon“

Parcare de „bizon“

În lipsa unui număr suficient de locuri de parcare în Craiova, şoferii se dovedesc destul de inventivi atunci când trebuie să parcheze maşina.
Printre „preferatele“ lor sunt staţiile de autobuz, cele de taxi, prima bandă, trecerile de pietoni, dar şi „bretelele“ pentru virajul la dreapta de pe principalele artere de circulaţie din centrul Craiovei. Există însă unii şoferi care nu ţin cont nici de normele Codului Rutier, dar nici de Codul bunelor maniere şi îşi lasă maşina în cele mai neobişnuite locuri şi poziţii. Un cititor GdS a surprins ieri, în jurul prânzului, o Skoda Octavia parcată pe… refugiul unei staţii de autobuz de pe strada Calea Bucureşti din Craiova. Fotografia a fost trimisă de cititorul GdS pe adresa [email protected] cu menţiunea „cocalarul parchează în staţia de autobuz de la Facultatea de Mecanică“.
Poliţiştii de la Biroul Rutier Craiova au explicat că, dacă „parcarea“ şoferului ar fi fost observată de un agent, acesta ar fi fost sancţionat cu amendă. Potrivit Codului rutier, staţionarea neregulamentară se sancţionează cu o amendă de două-trei puncte (între 120 şi 180 de lei) şi cu două puncte de penalizare. Dacă în acea zonă este semnalizat prin indicator, poliţistul poate dispune şi sancţiunea complementară a ridicării autoturismului staţionat neregulamentar. Potrivit reprezentanţilor Biroului Rutier Craiova, zilnic traficul este îngreunat de cei care staţionează neregulamentar, mai ales în zona centrală a Craiovei. Străzile Ion Maiorescu, Popa Şapcă, A.I. Cuza, Calea Bucureşti, Gheorghe Chiţu, bulevardele Carol şi Romanescu sunt aglomerate aproape tot timpul şi se circulă greu şi din pricina şoferilor care îşi lasă maşinile pe unde apucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

64 COMENTARII