29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţia a emis „permise de biciclist“

Poliţia a emis „permise de biciclist“

Poliţiştii craioveni de la Secţia 2 au organizat ieri, în faţa primăriei, un concurs de biciclete destinat elevilor din ciclul primar. La această acţiune, dedicată Zilei Copilului şi derulată în colaborare cu ONG-ul „Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III“, au luat parte 19 elevi de clasa a II-a şi a IV-a de la şase şcoli din Craiova. Concurenţii au dat mai întâi o probă teoretică, pe care au promovat-o toţi, trecând apoi la proba practică, de conducere a bicicletei într-un poligon sinuos. După o luptă strânsă cu cronometrul şi o departajare în funcţie de numărul jaloanelor doborâte, au fost desemnaţi câştigătorii. Primul loc l-a obţinut Mihai Nebeja, de la Şcoala nr. 14, care a primit drept premiu o bicicletă performantă. Cadoul s-a dovedit inspirat, deoarece băiatului i se stricase bicicleta chiar în acea dimineaţă, fiind nevoit să concureze pe bicicleta unui prieten. Locul al doilea l-a ocupat Daniel Grecu, de la Şcoala nr. 30, premiat cu o pereche de role, iar al treilea ocupant al podiumului, Cristian Irimia, tot de la Şcoala nr. 14, a primit o minge de fotbal. Ceilalţi concurenţi au primit cărţi, pliante, diplome de participare, dar şi câte un „permis de biciclist“, special emis de poliţie pentru această ocazie.

Înghesuială la radar

Cu ocazia acestei competiţii, poliţiştii doljeni le-au prezentat participanţilor şi trecătorilor o parte din dotarea instituţiei. Destul de puţini oameni au venit la standul criminaliştilor, pentru a studia tehnica de strângere de probe de la faţa locului pentru descoperirea infractorilor. Ceva mai mulţi curioşi a adunat standul de armament al mascaţilor de la Departamentul Poliţiei de Intervenţie Rapidă. Aici, câţiva copii, dar şi oameni în toată firea au venit să studieze armele poliţiştilor, dar şi să vadă cum arată o grenadă lacrimogenă ori un dispozitiv pentru forţarea uşilor.
Înghesuială a fost însă la standul Poliţiei Rutiere, unde mulţi şoferi au vrut să vadă cum funcţionează noile radare, care nu pot fi detectate decât atunci când e prea târziu, iar ele te-au surprins deja depăşind viteza legală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII