15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Scurte ştiri

„Asul regăsit“, expoziţie fotografică la Cercul Militar
Asociaţia „Aripi Româneşti“ cu sprijinul Cercului Militar din Craiova organizează marţi, 18 mai, de la ora 11.00, la galeria Cercului Militar vernisajul expoziţiei fotografice itinerante Dan-Valentin Vizanty. Vor fi expuse fotografii din colecţii private, care au ca subiect viaţa şi cariera lui Dan-Valentin Vizanty, precum şi reproduceri ale articolelor din presa anilor ‘40 despre pilotul român.
Dan-Valentin Vizanty a fost comandantul Grupului 6 Vânătoare (IAR-80).
Mirela MARINESCU

Vernisaj retrospectiv Roman Karbulitchi
Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ găzduieşte sâmbătă, 15 mai, de la ora 12.00, un vernisaj retrospectiv – Roman Karbulitchi.
Roman Karbulitchi s-a născut la Cernăuţi în primul deceniu al secolului trecut. A fost membru al Fotoclubului Casei de cultură a sindicatelor din Craiova, participând, în perioada 1977 – 1998, la 19 saloane naţionale de artă fotografică organizate în Cetatea Banilor.
Mirela MARINESCU

Răzvan Theodorescu, la Întâlnirile „SpectActor“
Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ continuă seria întâlnirilor „SpectActor“, duminică, 23 mai, de la ora 11.00, în sala „I.D. Sîrbu“. Invitat va fi Răzvan Theodorescu, istoric al culturii şi istoric de artă român, profesor universitar, membru titular al Academiei Române, om politic şi senator în legislatura 2000-2004. Subiectul conferinţei sale va fi „Civilizaţia europeană a epocii lui Shakespeare“, un bun prilej de meditaţie intelectuală la puţin timp după încheierea recentei ediţii a Festivalului Internaţional Shakespeare de la Craiova şi Bucureşti. Răzvan Theodorescu a publicat peste 15 lucrări de istorie, artă românească şi europeană şi circa 600 de articole în reviste din ţară şi străinătate.
Biletele pot fi achiziţionate de la agenţia teatrului.
Mirela MARINESCU

Românii nu pot realiza un film prost, scrie presa americană
„Românii nu pot realiza un film prost deoarece acest lucru nu există în ADN-ul lor“, scriu jurnaliştii americani de la cotidianul Los Angeles Times, joi, într-o cronică a peliculei „Marţi, după Crăciun“ a regizorului Radu Muntean, după vizionarea pentru presă de la Cannes.
Pelicula va avea două proiecţii în cadrul secţiunii Un Certain Regard.
„Filmul lui Muntean este remarcabil, o portretizare convingătoare şi emoţionantă a subtilităţilor vieţii moderne şi a căsătoriilor… Este pur şi simplu captivant, o poveste autentică, filmată stilizat într-un mod distinct, dar care nu atrage atenţia. Iar interpretarea actorilor este demenţială“, scrie LA Times.
Pelicula este „populată“ de un bărbat căsătorit, de 40 de ani, soţia acestuia, serioasă, dar înţelegătoare, fiica lor aflată la vârsta adolescenţei şi medicul stomatolog al acesteia, femeia cu care soţul are o aventură.
Deşi totul pare comun, spun jurnaliştii americani, geniul cinematografic aduce o poveste pe care cu toţii credem că o cunoaştem deja şi o pune într-o nouă lumină.
NewsIn

Incursiune în lumea poveştilor lui Creangă
Teatrul Liric „Elena Teodorini“ va găzdui duminică, 16 mai, de la ora 12.00, două reprezentaţii de succes ale Teatrului Colibri, „Punguţa cu doi bani“ şi „Capra cu trei iezi“. Micuţii craioveni se vor reîntâlni cu dragele personaje născute din peniţa marelui povestitor român, Ion Creangă, însoţiţi fiind de actorii păpuşari craioveni. Preţul biletelor este de patru lei pentru copii şi cinci lei pentru adulţi.
Mirela MARINESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS