14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBunicul Pavel Rentea a murit din cauza bătăii primite

Bunicul Pavel Rentea a murit din cauza bătăii primite


Pavel Rentea a murit din cauza şocului psihic suferit în urma bătăii primite de la Gigi Cosmin Drăgan, au stabilit medicii legişti în cazul pietonului care a decedat după ce a fost agresat de un şofer pentru că traversa strada prea încet.

Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova a reuşit să dezlege misterul morţii lui Pavel Rentea, stabilind fără dubiu o legătură de cauzalitate între decesul pietonului şi agresiunea la care acesta a fost supus de şoferul Gigi Cosmin Drăgan, de 22 de ani. Reamintim că, pe 2 aprilie, tânărul l-a bătut pe bărbatul de 62 de ani pentru că traversa strada prea încet cu nepoţica lui de mână. Victima a murit la spital, câteva ore mai târziu.

„Între trauma psihosomatică şi deces există legătură de cauzalitate“

Potrivit unor surse medicale, legiştii de la IML Craiova au finalizat examenele histopatologice solicitate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în cazul decesului lui Pavel Rentea. Raportul de expertiză detaliază modalitatea în care a survenit decesul, confirmând ipoteza şocului psihic suferit de victimă, care s-a adăugat aterosclerozei şi leziunilor cauzate de un infarct anterior. „Moartea a fost cauzată de insuficienţă cardio-respiratorie, consecinţa unei traume psihosomatice (şoc psihic), care a determinat o descărcare de catecolamine, fibrilaţie ventriculară consecutivă, hipoxie, anoxie cerebrală (comă) şi miocardică (infarct miocardic acut), pe fondul unei afecţiuni patologice pluriorganice preexistente cu risc vital foarte mare“, se menţionează în raportul de expertiză medico-legală.
În urma investigaţiilor suplimentare, medicii legişti sunt acum în măsură să confirme legătura de cauzalitate între agresiune şi deces. „Între trauma psihosomatică şi deces există legătură de cauzalitate condiţionată, condiţionarea datorându-se fondului patologic, preexistent“, se arată în acelaşi raport de expertiză.

„Fără agresiunile exercitate de făptuitor asupra victimei nu ar fi survenit decesul“

Experţii au lămurit totodată şi chestiunea leziunilor pe care Pavel Rentea le avea la nivelul feţei şi despre care spuneau iniţial că, dacă victima ar fi trăit, nu ar fi necesitat îngrijiri medicale. „Leziunile traumatice de la nivelul extremităţii cefalice, constatate la autopsie, s-au putut produce prin lovire şi zgâriere. (…) Facem precizarea că, prin ele însele, leziunile traumatice nu ar fi provocat decesul victimei, dar au avut un rol concurator, asociat factorului de stres psihic“, se menţionează în raportul de expertiză finalizat săptămâna trecută de IML Craiova.
Pentru a elimina orice urmă de îndoială, legiştii au concluzionat: „Considerăm că fără agresiunile exercitate de făptuitor asupra victimei nu ar fi survenit decesul“.
Până acum, craioveanul Gigi Cosmin Drăgan era cercetat doar pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, infracţiune pentru care a fost şi arestat preventiv. Pe baza noilor probe, mai precis a raportului de expertiză medico-legală finalizat săptămâna trecută de IML Craiova, procurorii au dispus faţă de agresor începerea urmăririi penale şi pentru principalul cap de acuzare – lovituri cauzatoare de moarte. Codul Penal în vigoare prevede pentru această din urmă infracţiune o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

67 COMENTARII