17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de nou-născuţi nu au fost vaccinaţi anti-TBC

Sute de nou-născuţi nu au fost vaccinaţi anti-TBC

Aproximativ 400 de nou-născuţi care au venit pe lume în maternitatea Spitalului Judeţean Târgu Jiu nu au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei (TBC) din cauza faptului că Institutul Cantacuzino nu mai produce vaccinul BCG încă din luna februarie a acestui an. Lipsa din maternităţi a vaccinului BCG lasă fără apărare în faţa tuberculozei mai ales nou-născuţii din familiile care au deja probleme cu această boală. Cel mai des, tuberculoza apare în familiile cu posibilităţi financiare reduse şi „atacă“ mai ales persoanele cu un organism slăbit.
„Acest vaccin trebuie făcut în primele trei luni de viaţă. În Gorj, aproximativ 400 de copii nu au fost vaccinaţi la ieşirea din spital pentru că nu am avut vaccin. Acest vaccin nu este importat, se fabrică la Cantacuzino. Riscul contractării bolii este destul de mare, mai ales în acest judeţ, unde avem mulţi bolnavi de TBC. Plimbarea sugarului în aer liber este benefică pentru că soarele este cel mai bun antibiotic, radiaţiile ultraviolete distrug bacilul tuberculozei. Aşteptăm să apară acest vaccin, posibil în luna iunie“, a spus Camelia Roman, şefa Secţiei Maternitate.
În judeţul Gorj există un sanatoriu unde sunt internaţi şi îngrijiţi peste 200 de bolnavi. Vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei nu se mai face în spitalele din România din luna februarie, când unicul producător, Institutul Cantacuzino, a trebuit să întrerupă linia de fabricaţie pentru retehnologizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII