22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe reia traficul feroviar pe Dealul Balota

Se reia traficul feroviar pe Dealul Balota

Traficul feroviar în zona Dealului Balota din judeţul Mehedinţi va fi reluat, lucrarea fiind aproape finalizată. Prefectul Ion Mîţu s-a întâlnit cu reprezentanţii firmei de construcţie, iar aceştia au declarat că la începutul săptămânii viitoare calea ferată va fi redeschisă circulaţiei trenurilor.
Circu­la­ţia garniturilor feroviare în această zonă a fost întreruptă mai bine de două luni, dar după câteva vizite ale prefectului şi după ameninţări cu amenzi, firma care se ocupă de con­solidarea terasamentului a dat asigurări că traficul feroviar va fi redeschis.
„Lu­crăm la betonarea terenului. Este nevoie de săpături destul de adânci, pentru o con­solidare foarte bună a te­rasamentului. Dacă vremea ne va permite, spe­răm ca în scurt timp să pu­tem da drumul circulaţiei gar­niturilor feroviare“, a spus dirigintele de şantier.
Prefectul a declarat că întârzierea lucră­rilor s-a datorat şi organizării licitaţiei, care în cazul pro­du­cerii unei calamităţi naturale nu ar trebui să se mai ţină, deoa­rece banii pentru aceste scopuri sunt luaţi direct din fondul de rezervă al sta­tului.
„Nu era nevoie de or­ganizarea licitaţiei. Cele 1,3 mi­lioane alocate de Ministerul Transportului ar trebui să fie suficiente pentru fi­nalizarea lucrărilor de conso­li­dare a terasamentului căii fe­rate de pe Dealul Balota“, a declarat prefectul judeţului, Ion Mîţu.
Pentru a se evita asemenea fenomene, firma care se ocupă de refacerea terasamentului căii ferate, a forat mai întâi pământul, l-a consolidar cu fier, apoi a turnat un strat gros de beton armat.
Odată cu redeschiderea traficului feroviar, se va impune o limită de viteză a trenurilor care vor traversa zona, la aproximativ 30 de kilometri la oră, pentru a permite tasarea terenului şi pentru a se evita trepidaţiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII