12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLocuri de veci în rate

Locuri de veci în rate

Zeci de gorjeni cu posibilităţi materiale reduse şi care au depus cereri la Direcţia de Servicii Comunale (DSC) din Târgu Jiu pentru a concesiona un loc de veci beneficiază de condiţii avantajoase la plată.  
Primăria Târgu Jiu le oferă târgujienilor cu posibilităţi materiale reduse locuri de veci cu plata în rate. Cei care nu îşi pot achita ratele pot beneficia şi de reeşalonări la plată, dacă motivează că nu au din ce să îşi plătească datoriile către Direcţia de Servicii Comunale, din cadrul Primăriei Târgu Jiu. În prezent, zeci de bătrâni săraci beneficiază de păsuiri din partea Direcţiei de Servicii Comunale în ceea ce priveşte achitarea locurilor de veci concesionate pe o perioadă de şapte sau 25 de ani. Pentru concesionarea unui loc de veci pentru o perioadă de şapte ani, taxa care trebuie achitată este de 199 de lei, iar pentru 25 de ani – 710 lei.

Au dat în judecată primăria să devină proprietari

Pentru a scăpa de taxele pe care Direcţia de Servicii Comunale le percepe pentru concesionarea locurilor de veci, unii cetăţeni care au preluat în urma unor succesiuni locurile de veci din Cimitirul Municipal au dat în judecată primăria.
Persoanele respective au prezentat în instanţă documente eliberate înainte de 1989, conform cărora ar fi proprietari ai terenului primit ca loc de veci de la autorităţi. Cu toate acestea, legislaţia prevede că terenul pe care sunt amplasate cimitire comunale sau orăşeneşti este proprietate publică şi nu poate să îşi schimbe proprietarul, ci poate fi doar închiriat sau concesionat: „Până în prezent, am avut 20 de procese şi le-am câştigat pe toate. Oamenii nu au cum să devină proprietarii locurilor de veci. Legea este foarte clară în acest sens. Acum avem 7.000 de locuri de veci, totalizând 12.000 de morminte. Noi nu avem cum să îi facem proprietari, ci putem să oferim aceste facilităţi la plată. În lege sunt prevăzute categoriile de persoane care beneficiază de locuri de veci gratuit: revoluţionarii, veteranii de război etc.“, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Direcţiei de Servicii Comunale din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS