17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalArestat pentru că şi-a violat fiicele de 3 şi 11 ani

Arestat pentru că şi-a violat fiicele de 3 şi 11 ani

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au admis recursul formulat de procurorii gorjeni şi au decis arestarea lui Vasile Dorel Rezmiveş, de 52 de ani, din comuna Borăscu, acuzat de viol şi incest, după ce le-ar fi abuzat sexual pe fiicele sale, de trei ani şi jumătate şi de 11 ani.

La mai bine de o săptămână de când magistraţii Tribunalului Gorj au respins propunerea de arestare preventivă a lui Vasile Dorel Rezmiveş, de 52 de ani, din Borăscu judecătorii Curţii de Apel Craiova au admis recursul procurorilor gorjeni. Bărbatul acuzat că ar fi abuzat sexual de fiicele sale de 3 şi 11 ani a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.
„Ca urmare a recursului formulat de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în cauza privindu-l pe Vasile Dorel Rezmiveş, de 52 de ani, din Borăscu, cercetat pentru viol şi tentativă de viol, Curtea de Apel Craiova a emis pe numele inculpatului mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Concubina lui Rezmiveş l-a reclamat pe bărbat, iar pe 21 aprilie Rezmiveş a fost reţinut şi eliberat de magistraţi. Procurorii gorjeni au atacat decizia instanţei, iar acum tatăl incestuos a fost arestat.

Din ce în ce mai multe cazuri de incest

În 2008, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, nu a fost înregistrat nici un caz în care vreun minor să fi fost victima infracţiunii de incest. În 2009, cinci copii, dintre care doi cu domiciliul în mediul urban şi trei în mediul rural, au fost victime ale incestului. „Toate cele cinci victime au fost fete, vârstele acestora fiind cuprinse între 13 şi 15 ani. Trei dintre copii au rămas în familie, iar pentru doi s-a dispus măsura de plasament într-un serviciu de tip rezidenţial. În 2010, patru copii, unul cu domiciliul în mediul urban şi patru în mediul rural, au fost victime ale incestului. Toate victimele au fost fete, vârstele au fost cuprinse între 3 şi 13 ani, iar pentru un copil s-a dispus măsura de plasament de tip familial, unul a rămas în familie, iar alţi doi sunt într-un centru de tip rezidenţial“, a declarat Cristina Covei, inspector Compartiment relaţii cu Publicul al DGASPC Gorj. Toate victimele au fost evaluate din punct de vedere psihologic şi au beneficiat de consiliere juridică, suport psihologic şi asistenţă psihosocială. Programele de consiliere psihologică propuse au avut drept scop principal depăşirea traumei produse de acest tip de abuz şi evitarea autovictimizării şi culpabilizării minorelor.
„La finalul programelor de consiliere s-au constatat o serie de progrese: stare stabilă din punct de vedere emoţional, stimă şi respect de sine îmbunătăţite, însuşirea unor metode eficiente prin care victima se poate detensiona, îmbunătăţirea relaţiilor cu membrii familiei, înlăturarea sentimentului de vulnerabilitate şi consolidarea încrederii în capacitatea de a face faţă unor eventuale situaţii stigmatizante din mediu şcolar sau social“, a adăugat Cristina Covei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII