10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTată acuzat că şi-a violat fiicele de 3 şi 11 ani

Tată acuzat că şi-a violat fiicele de 3 şi 11 ani

Vasile Dorel Rezmiveş, de 52 de ani, din comuna gorjeană Borăscu, a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat de viol şi incest, după ce le-ar fi abuzat sexual pe fiicele sale, de 3 ani şi jumătate şi de 11 ani.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Borăscu au fost sesizaţi ieri de I.M., de 38 de ani, (mama fetiţelor – n.r.), că pe 17 aprilie, concubinul său, Vasile Dorel Rezmiveş, ar fi violat-o pe fiica lor de 3 ani şi jumătate, fapta producându-se în locuinţa comună a celor doi. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei Mătăsari pentru a efectua cercetări cu privire la aspectele reclamate. „În primă fază, în urma probatoriului administrat, Vasile Rezmiveş a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru săvârşirea infracţiunii de corupţie sexuală şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Gorj. Ulterior cercetărilor, procurorul a procedat la schimbarea încadrării juridice a faptei şi a reţinut în sarcina suspectului infracţiunile de viol şi incest“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj. Cei doi concubini au împreună patru copii minori.

Probe suficiente pentru arestarea preventivă

Emil Moţa, procuror în cadrul Parchetului Judeţean Gorj, a declarat că bărbatul va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă: „Este acuzat de viol şi incest, iar victimele sunt fiicele sale minore de 3 ani şi jumătate şi 11 ani. Sunt suficiente probe la dosar care să susţină propunerea de arestare preventivă: avem probe materiale, fapta este probată, şi cu martori, şi cu declaraţiile victimelor şi ale martorilor. Bărbatul nu îşi recunoaşte vina“. Magistraţii vor decide dacă bărbatul va fi arestat preventiv. Viceprimarul comunei Borăscu, Iulian Tudose, a declarat despre Vasile Rezmiveş: „El a venit din Ardeal, cam cu vreo zece ani în urmă. Tot din acea perioadă este cu concubina lui. Au mai mulţi copii împreună. Este om muncitor, nu ştiu dacă s-a întâmplat aşa. Justiţia va decide. Lucra pe un gater mobil, cu ziua. Concubina lui are un copil dat în plasament pe la Scoarţa“. În decurs de două săptămâni, acesta este al doilea caz de incest şi viol în Gorj. Constantin Pahonţu, de 34 de ani, din Târgu Cărbuneşti, a fost arestat preventiv pentru că un an şi-a abuzat sexual fiica de nouă ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII