30 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Recurs pentru arestarea lui Roşianu

Recurs pentru arestarea lui Roşianu

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT au îna-intat recurs împotriva sentinţei Tribunalului Dolj de cercetare în stare de libertate a lui Ion Roşianu, de 43 de ani, pentru retrageri frauduloase de la bancomate. Anchetatorii s-au arătat nemulţumiţi că judecătorii de la Tribunalul Dolj nu au înţeles că, de fapt, craioveanul Florin-Ionuţ Ghiţă, de 22 de ani, pentru care s-a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, nu era decât un simplu executant, care ar fi acţionat la comanda lui Roşianu.
De aceea, procurorii încearcă să-i convingă acum pe judecătorii de la Curtea de Apel Craiova că, de fapt, la bancomat nu se duc niciodată să „tragă“ capii bandelor care se ocupă cu clonarea cardurilor, ci doar „săgeţile“, simplii executanţi care primesc un anumit procent din banii astfel obţinuţi. Aşa susţin procurorii şi poliţiştii că s-ar fi întâmplat şi în cazul de faţă.

Carduri contrafăcte, „găsite în parc“

Cât despre Ghiţă, acesta nu recunoaşte nici în ruptul capului că ar fi „tras“ bani de pe carduri clonate. A susţinut în faţa anchetatorilor că a găsit „în parc, lângă castel, prin iarbă“ cele 50 de carduri contrafăcute şi că habar n-avea la ce folosesc. A dat o asemenea declaraţie, deşi oamenii legii îl urmăriseră la 13 bancomate din centrul Craiovei, de unde a scos bani cu ajutorul cardurilor clonate.
Poliţiştii l-au urmărit prin oraş şi au văzut că s-a întâlnit cu Ion Roşianu în faţa Clubului All Stars, care i-ar aparţine altui personaj din „lumea bună“ a Craiovei – Marian Sandu, fost Cristescu, zis Fibră, apropiatul ex-pedelistului „Dom’ Costel“ (Constantin Iancu).
Roşianu şi Ghiţă au fost săltaţi chiar de pe strada Unirii. Au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Craiova, pentru comiterea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Ieri după-amiază, Tribunalul Dolj a decis să-l aresteze doar pe Ghiţă, faţă de Roşianu dispunând numai obligarea de a nu părăsi localitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Foarte important pentru românii care pleacă în Grecia: până...

Românii care vor să intre în Grecia pe la punctul de frontieră Promachonas nu vor putea intra în țară dacă nu li...
00:01:54

VIDEO: 71 de arestări după protestele din Serbia

Poliţia a arestat 71 de persoane, inclusiv un britanic şi un tunisian, după violenţele izbucnite vineri seară la o manifestaţie desfășurată în...

Universitatea Craiova – FCSB | CCA a desemnat brigada...

CCA a desemnat sâmbătă brigada de arbitri care vor împărți dreptatea la derbiul dintre Universitatea Craiova și FCSB. Astfel,...

30 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Alte 30 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Universitatea Craiova – FCSB | Cristiano Bergodi: Îmi doresc...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a prefațat întâlnirea cu FCSB. Derbiul etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1 se dispută duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Orban, revoltat după amânarea legii carantinei: „Nu înțeleg de...

Premierul Ludovic Orban s-a declarat revoltat și indignat după amânarea unei decizii în senat pe legea carantinei și izolării. El a comentat...