Acasă Local Dolj Greva profesorilor dă peste cap bacalaureatul

Greva profesorilor dă peste cap bacalaureatul

-

Greva profesorilor programată pentru astăzi bulversează elevii de clasa a XII-a prinşi în aceste zile în examenul de competenţe digitale din cadrul bacalaureatului.

Din cele 26 de centre universitare în care astăzi ar trebui să aibă loc bacalaureatul, doar în 14 profesorii care fac parte din comisiile de bacalaureat sunt dispuşi să vină la şcoală pentru a supraveghea elevii. „În 21 de unităţi de învăţământ doljene, examenul de competenţe digitale s-a finalizat astăzi (miercuri, 21 aprilie 2010). Mai avem doar 26 de centre în care elevii sunt programaţi şi în zilele următoare pentru susţinerea probei de bacalaureat. Am solicitat fiecărei unităţi de învăţământ în care se desfăşoară bacalaureatul o situaţie cu numărul profesorilor care fac parte din comisii. Este dreptul lor la grevă, însă unele cadre didactice preferă să vină totuşi la şcoală“, a precizat Diana Buşoi, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.
În urma centralizării datelor de către reprezentanţii ISJ, în Dolj situaţia se prezintă astfel: elevii din Colegiul Tehnic „Ştefan Mincu“ Calafat; CN „Carol I“; CN „Gheorghe Chiţu“, CN „Fraţii Buzeşti“, CN „Ştefan Velovan“, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi“, Grupul Şcolar „Spiru Haret“ (fost UCECOM); Grupul Şcolar ICM 2; Grupul Şcolar „Electroputere“; Grupul Şcolar Transporturi Ferate; Liceul de Artă „Marin Sorescu“; Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“, Grupul Şcolar „Dimitrie Filişanu“; Grupul Şcolar „Horia Vintilă“- Segarcea susţin astăzi bacalaureatul, conform programărilor stabilite anterior.

Elevii au fost reprogramaţi pentru 23 aprilie

În schimb, elevii din următoarele unităţi de învăţământ au fost reprogramaţi pentru susţinerea probei de competenţe digitale pentru 23 aprilie: Grupul Şcolar „Ştefan Anghel“ – Băileşti, CN „Elena Cuza“, CN „Nicolae Titulescu“, Grupul Şcolar Energetic, Liceul „Ştefan Odobleja“, Grupul Şcolar „Traian Vuia“, Grupul Şcolar „Macedonski“ – Melineşti.

Alţii vor susţine bacalaureatul după 26 aprilie…

Elevii programaţi pentru susţinerea examenului pe 22 aprilie din Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ au fost reprogramaţi pentru 28 aprilie, cei ai Grupului Şcolar „Matei Basarab“ pentru 29 aprilie, cei din Grupul Şcolar „Traian Demetrescu“ pe 27 aprilie, Liceul „Mihai Viteazul“- Băileşti, pentru lunea viitoare, pe 26 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

9 COMENTARII