22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFără disponibilizări în sănătate

Fără disponibilizări în sănătate

Cadrele medicale din judeţ nu vor participa la acţiunile de protest declanşate de bugetari, atâta timp cât ministrul sănătăţii va respecta înţelegerea cu sindicaliştii, a anunţat miercuri conducerea Sindicatelor SANITAS Dolj. „Ministrul sănătăţii a promis că nu va face restructurări în rândul cadrelor medicale şi vor fi păstrate actualele niveluri de salarizare, iar sindicaliştii, că nu vor face grevă. Totodată, ministrul a promis deblocarea unor posturi la spitalele unde este deficit mare de personal“, a declarat miercuri Ileana Ionescu, preşedinta Sindicatelor SANITAS Dolj.
Reduceri de personal nu se vor face nici după descentralizare, care va aduce 85% din spitale în subordinea autorităţilor locale până la 1 iulie. În Dolj, nouă spitale urmează să fie trecute în subordinea consiliului judeţean şi a consiliilor locale. Astfel, vor trece în subordinea consiliilor locale Spitalul Municipal „Filantropia“, Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“, Spitalul de Neuropsihiatrie, toate din Craiova, Spitalul Băileşti, Spitalul Calafat, Spitalul Segarcea şi Spitalul Filiaşi, iar în subordinea Consiliului Judeţean Dolj vor intra Spitalul Orăşenesc „Aşezămintele Brâncoveneşti“ Dăbuleni şi Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna. Spitalul de Urgenţă Craiova va trece în subordinea Ministerului Sănătăţii alături de alte două unităţi sanitare, care s-au aflat şi până acum în subordinea ministerului, Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare şi Centrul de Cardiologie Craiova.
Concursul pentru postul de manager de spital va fi organizat, de asemenea, de autoritatea tutelară: consiliul local, consiliul judeţean sau Ministerul Sănătăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII