6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCriminalul şi iubita sa minoră, trimişi în judecată

Criminalul şi iubita sa minoră, trimişi în judecată

Mihai Agache, de 19 ani, a fost trimis în judecată pentru omor calificat, iar iubita sa minoră – pentru tăinuire. Crima a fost comisă la sfârşitul lunii ianuarie în comuna gorjeană Schela.

Fata, elevă în clasa a XI-a la liceul din Bumbeşti Jiu, se întâlnea şi cu Mihai Agache, şi cu Lucian Cândea. În luna ianuarie, Mihai Agache a aflat despre Lucian Cândea şi, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Judeţean Gorj, „a luat hotărârea de a ucide rivalul, aspect pe care i l-a făcut cunoscut şi minorei. Pe 29 ianuarie, Agache s-a întâlnit cu Lucian Cândea în Târgu Jiu şi, pentru a duce la îndeplinire hotărârea de a-l ucide, băiatul l-a rugat pe Cândea să îl ducă până la Schela, la minoră. Pe raza comunei Schela, Agache l-a înjunghiat de mai multe ori pe Lucian Cândea, loviturile primite cauzându-i moartea“.
Cadavrul l-a abandonat în curtea unei case părăsite, acesta fiind găsit după două zile, având scalpul şi faţa devorate de câinii comunitari. După ce şi-a ucis cu sânge rece rivalul, Mihai Agache a sunat-o pe minoră şi s-au întâlnit, iar în timpul întâlnirii i-a povestit ceea ce făcuse.

Minora a tăinuit crima odioasă

În ciuda faptului că Agache i-a povestit ce îi făcuse lui Lucian Cândea, minora nu a denunţat crima, păstrând tăcerea. La audieri, fata a spus că nu l-a crezut pe Agache, chiar dacă acesta i-a arătat cuţitul plin de sânge.
„Învinuita era minoră la comiterea infracţiunii de nedenunţare a unor infracţiuni. Având în vedere comportamentul său după comiterea faptei, oamenii legii au avut îndoieli cu privire la starea sa psihică, dar expertiza medico-legală a concluzionat că fata nu prezintă tulburări psihice şi a avut discernământ. Mihai Agache a avut discernământ în timpul crimei, dar suferă de o tulburare organică de personalitate de tip antisocial. A comis crima cu premeditare. A fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, iar minora – pentru nedenunţarea unei infracţiuni“, a spus Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judeţean Gorj. Mihai Agache se află în Penitenciarul Târgu Jiu, fiind arestat preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII