Acasă Local Gorj Criminalul şi iubita sa minoră, trimişi în judecată

Criminalul şi iubita sa minoră, trimişi în judecată

-

Mihai Agache, de 19 ani, a fost trimis în judecată pentru omor calificat, iar iubita sa minoră – pentru tăinuire. Crima a fost comisă la sfârşitul lunii ianuarie în comuna gorjeană Schela.

Fata, elevă în clasa a XI-a la liceul din Bumbeşti Jiu, se întâlnea şi cu Mihai Agache, şi cu Lucian Cândea. În luna ianuarie, Mihai Agache a aflat despre Lucian Cândea şi, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Judeţean Gorj, „a luat hotărârea de a ucide rivalul, aspect pe care i l-a făcut cunoscut şi minorei. Pe 29 ianuarie, Agache s-a întâlnit cu Lucian Cândea în Târgu Jiu şi, pentru a duce la îndeplinire hotărârea de a-l ucide, băiatul l-a rugat pe Cândea să îl ducă până la Schela, la minoră. Pe raza comunei Schela, Agache l-a înjunghiat de mai multe ori pe Lucian Cândea, loviturile primite cauzându-i moartea“.
Cadavrul l-a abandonat în curtea unei case părăsite, acesta fiind găsit după două zile, având scalpul şi faţa devorate de câinii comunitari. După ce şi-a ucis cu sânge rece rivalul, Mihai Agache a sunat-o pe minoră şi s-au întâlnit, iar în timpul întâlnirii i-a povestit ceea ce făcuse.

Minora a tăinuit crima odioasă

În ciuda faptului că Agache i-a povestit ce îi făcuse lui Lucian Cândea, minora nu a denunţat crima, păstrând tăcerea. La audieri, fata a spus că nu l-a crezut pe Agache, chiar dacă acesta i-a arătat cuţitul plin de sânge.
„Învinuita era minoră la comiterea infracţiunii de nedenunţare a unor infracţiuni. Având în vedere comportamentul său după comiterea faptei, oamenii legii au avut îndoieli cu privire la starea sa psihică, dar expertiza medico-legală a concluzionat că fata nu prezintă tulburări psihice şi a avut discernământ. Mihai Agache a avut discernământ în timpul crimei, dar suferă de o tulburare organică de personalitate de tip antisocial. A comis crima cu premeditare. A fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, iar minora – pentru nedenunţarea unei infracţiuni“, a spus Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judeţean Gorj. Mihai Agache se află în Penitenciarul Târgu Jiu, fiind arestat preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

12 COMENTARII

Spania, din nou campioană europeană la handbal

Naționala masculină de handbal a Spaniei a rușit să-și apere titlul de campioană europeană la handbal masculin. Ibericii au învins reprezentativa...