Acasă Local Dolj Continuă vaccinarea copiilor

Continuă vaccinarea copiilor

-

Campania de informare în vederea vaccinării copiilor împotriva gripei noi continuă şi în judeţul Dolj. Chiar dacă în ultima vreme cazurile de gripă nouă au devenit o raritate în întreaga ţară, autorităţile se aşteaptă la apariţia unui nou val de gripă pandemică în următoarea iarnă, după avertismentul dat de Centrul European pentru Prevenţia Bolilor (ECDC) la începutul acestei luni.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, până pe 26 aprilie, în tot judeţul au loc şedinţe cu părinţii pentru completarea formularelor prin care aceştia îşi afirmă acordul sau refuzul vaccinării, urmând ca pe 28 aprilie să fie centralizate datele la sediul DSP Dolj.
„Noi am anunţat inspectoratul şcolar şi am transmis medicilor şcolari şi medicilor de familie din mediul rural că sunt obligaţi să informeze despre vaccinarea în şcoli în cadrul şedinţelor care vor fi organizate cu părinţii. Părinţii au la dispoziţie cinci zile, după ce au fost informaţi la şedinţă, pentru a completa formularul prin care îşi dau sau nu acordul în vederea vaccinării. Actele completate şi semnate de părinţi sau tutore vor fi adunate de şcoli şi date mai departe medicului vaccinator. Urmează ca pe 28 aprilie să centralizăm datele de la medicii vaccinatori şi să solicităm Institutului Cantacuzino dozele necesare de vaccin“, a declarat dr. Ludmila Prunariu, director coordonator adjunct sănătate publică şi programe în cadrul DSP Dolj.
Potrivit unui ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, publicat pe 25 martie 2010, vaccinarea împotriva gripei noi se adresează copiilor de 6-15 ani cuprinşi într-o formă de învăţământ. Vaccinarea va fi făcută în şcoli de medicii şcolari şi medicii de familie din mediul rural, cu vaccinul gripal pandemic „Cantgrip“, produs de Institutul Cantacuzino.

ȘTIRI VIDEO GdS

3 COMENTARII

Ce a mai inventat Primăria Craiova? Sporul de periculozitate

Toţi angajaţii din Primăria Craiova, de la directori, şefi de serviciu şi până la muncitorii necalificaţi, primesc spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare. Sporurile variază de la 351 de lei brut pe lună, până la 1.808 lei brut. Am întrebat la DSP care sunt condiţiile vătămătoare şi periculoase din Primăria Craiova. Răspunsul a fost... o surpriză de proporţii.