14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBătăuşii de la „Million“ vor fi puşi sub urmărire penală

Bătăuşii de la „Million“ vor fi puşi sub urmărire penală

http:http://www.youtube.com/watch?v=abI-TLe0HtM
http:http://www.youtube.com/watch?v=kT0a0yADIRA
http:http://www.youtube.com/watch?v=B-_3U0Tkzyk

Poliţiştii vor începe urmărirea penală împotriva tinerilor care la sfârşitul lunii ianuarie 2010 au lovit cu cuţite şi topoare un agent de pază de la cazinoul „Million“ din Slatina. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, agresorii riscă până la şapte ani de închisoare. Bătaia a avut loc sub privirile poliţiştilor, care nu au intervenit pentru că nu şi-au permis să intre pe o proprietate privată, au motivat ei în faţa şefilor.

Tinerii care la sfârşitul lunii ianuarie 2010 au lovit cu cuţite şi topoare un agent de pază de la cazinoul „Million“ din Slatina sunt în libertate. Poliţiştii au identificat doar patru bărbaţi din grupul care, înarmat cu arme albe, a intrat în cazinou şi a tăbărât pe un angajat, Florin Marinete. Agresorii sunt Cornel Mustaţă, Florin Istrăilă, Nicu Gheorghe şi Nicuşor Trifu. Poliţiştii i-au prins doar pe doi dintre ei, ceilalţi fugind în străinătate. Toţi sunt cercetaţi pentru lovire sau alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri. „Dosarul în care sunt cercetate cele patru persoane se află în lucru la Poliţia Municipiului Slatina. Împotriva agresorilor începe urmărirea penală, după care dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina“, a spus comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt. Potrivit procurorului Irina Şerban, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, pentru faptele lor, cei patru bărbaţi riscă până la şapte ani de închisoare.

Bătaie sub ochii poliţiştilor

Scandalul de la cazinoul „Million“ a izbucnit între un agent de pază al sălii de jocuri mecanice, Florin Marinete, şi trei clienţi, din cauza unei sume de bani. Marinete a sunat la 112 şi a cerut ajutorul poliţiei. Agresorii au plecat de la cazinou, dar nu pentru mult timp. După câteva minute, ei au chemat în ajutor mai mulţi prieteni şi s-au întors pentru a se răzbuna pe agentul de pază. „Au venit vreo 10-15 persoane de etnie romă, înarmate cu cuţite şi topoare, şi au tăbărât pe mine. M-au lovit cu toporul şi cu cuţitul, m-au înjunghiat de patru ori“, a spus Florin Marinete. Între timp, la faţa locului au ajuns patru poliţişti, cărora reprezentanţii IPJ Olt au refuzat să le dea numele.
Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale cazinoului, un bărbat înarmat cu un topor s-a apropiat de poliţiştii aflaţi în faţa localului, fără ca aceştia să intervină. Unul dintre ei a încercat la un moment dat să stea de vorbă cu cel înarmat, dar acesta nu l-a luat în seamă şi a trecut pe lângă el. Apoi, alţi bărbaţi înarmaţi cu cuţite au năvălit în cazinou. Poliţiştii nu au făcut nimic să îi oprească şi nici nu au intrat după ei în local. Mai mult, unul dintre agenţi chiar s-a ferit din calea agresorilor. În timp ce bărbaţii îl loveau înăuntru pe angajatul cazinoului, poliţiştii stăteau afară, la uşă.

Trebuia să intervină 

Întreg scandalul a fost filmat de camerele de supraveghere ale cazinoului. Imaginile au ajuns imediat la şefii celor patru poliţişti, care şi-au motivat gestul prin faptul că nu aveau voie să intre pe o proprietate privată. Conducerea IPJ Olt a demarat o anchetă, însă poliţiştii au fost sancţionaţi doar cu o mustrare scrisă. „Poliţiştii trebuia să intervină pentru a aplana conflictul. Pentru că nu au făcut-o, Consiliul de disciplină din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a decis sancţionarea disciplinară a acestora cu mustrare scrisă. Agenţii nu au mai fost sancţionaţi până acum“, a declarat comisarul Claudia Radu.

„E ca şi cum nu le-ar fi făcut nimic“

În urma bătăii, Marinete a suferit răni serioase. Acesta şi-a scos certificat medico-legal şi a depus plângere împotriva agresorilor la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. El consideră că poliţiştii trebuia sancţionaţi mult mai aspru şi nu doar cu o mustrare scrisă. „Am depus plângere şi aştept decizia Parchetului. Nu mi se pare normal ca poliţiştii care au asistat la scandal fără să intervină să nu păţească nimic. Scandalul putea să se termine rău, fratele meu putea fi omorât. Poliţiştii au primit doar mustrare scrisă, e ca şi cum nu le-ar fi făcut nimic“, a spus Leonard Marinete, fratele tânărului agresat. Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, deşi poliţiştii au primit doar o mustrare scrisă, aceasta le va afecta activitatea profesională. Conform Claudiei Radu, agenţii nu vor fi avansaţi o perioadă, iar calificativele lor vor fi scăzute.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII