24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024

Scurte ştiri

600 de lire pentru un pui de somn
Un lanţ de magazine cu produse de camping a scos la concurs un superloc de muncă: tester de saci de dormit. După cum informează Tgcom.it, persoana angajată nu trebuie decât să doarmă în diverşi saci de dormit, urmând să primească în schimb 600 de lire sterline pe săptămână. În anunţul publicat de lanţul de magazine Halfords se menţionează că persoanele aplicante trebuie „să demonstreze interesul pentru camping şi activităţile în aer liber“ şi să poată dormi în cort, experienţa anterioară nefiind necesară. În plus, angajatul va trebui să testeze mai mulţi saci de dormit atât din punct de vedere al confortului termic, cât şi al rezistenţei la uzură sau al duratei de folosire. Iniţial, după publicarea anunţului într-un ziar din Midland, nimeni nu a crezut că acesta este adevărat, fapt contrazis de reprezentantul companiei. „E o slujbă reală. Trăim într-o epocă în care recomandarea personală este cea mai bună reclamă. Persoana care va şti să vorbească în termeni laudativi despre sacii de dormit e şi persoana care a stat foarte mult în saci. Trebuie să găsim cât mai repede pe cineva, pentru a putea transmite impresiile lui către clienţi. Primăvara şi vara creşte cererea, aşa că ne grăbim. În ceea ce priveşte candidatul ideal, experienţa anterioară, în sac de dormit, e un plus, dar nu excludem să angajam şi un novice“, a spus Oliver Pinders, reprezentant al companiei.

Grevă pentru pauza la baie

Angajaţii de la sucursala Ikea din Corsico, Italia, au intrat în grevă, protestând împotriva deciziei conducerii de a le cronometra chiar şi pauza la baie. Angajaţii au cerut intervenţia ministrului italian al muncii, Maurizio Sacconi, ei plângându-se că şefii lor au ajuns să le cronometreze chiar şi timpul pe care îl petrec la toaletă. „Dacă s-a ajuns la cronometrarea timpului petrecut la baie de către un angajat înseamnă că ne-am întors în timp, pe vremea când angajaţii nu aveau nici un drept. Dacă se va accepta o asemenea situaţie, am ajuns într-o stare deplorabilă şi ne putem aştepta doar la ce e mai rău. Ministrul muncii să nu mai stea mult pe gânduri şi să intervină pentru a ne ajuta şi să le ceară mai-marilor de la Ikea să îşi respecte oamenii care muncesc pentru această companie“, a declarat Gianni Pagliarini. Angajaţii Ikea sunt nemulţumiţi şi de faptul că li s-a interzis să mai consume gumă de mestecat în incinta unităţii.

Duet inedit pentru Lady GaGa
Nonconformista solistă Lady GaGa visează la un inedit duet cu Susan Boyle, vedeta lansată de programul „Britain’s Got Talent“. După ce a urmărit prestaţia lui Susan Boyle la „Britain’s Got Talent“, Lady GaGa s-a declarat încântată de talentul acesteia şi a mărturisit că îşi doreşte din tot sufletul să colaboreze cu ea. „O ador pe Susan Boyle. Este femeia anului. Aş fi onorată dacă aş colabora cu o persoană atât de talentată ca ea“, a afirmat vedeta. La rândul său, Boyle s-a declarat încântată de o colaborare cu Lady GaGa, mărturisind că ar fi oricând dispusă să înregistreze un duet cu excentrica vedetă. „Cred că Lady GaGa este o artistă desăvârşită. Este originală şi îi ador costumele. Aş fi încântată să cânt cu ea“, a spus Susan Boyle.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS