11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţistul care a omorât o femeie a fost dus la Parchet

Poliţistul care a omorât o femeie a fost dus la Parchet

Agentul Stelian Surugiu (foto), de 35 de ani, ajutor de şef de post în comuna doljeană Piscu Vechi, care a lovit cu maşina şi ucis o femeie, a fost ridicat vineri de ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) Dolj şi dus în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe 30 martie, agentul Stelian Surugiu, în timp ce conducea pe DN 55 A un Volkswagen Golf Variant cu numărul de înmatriculare DJ-11-ARY, în afara localităţii Poiana Mare, a lovit în plin o femeie care circula regulamentar pe bicicletă, în aceeaşi direcţie de mers.
În urma impactului violent, victima – Victoria Mitran, de 51 de ani, angajată a Spitalului de Neuropsihiatrie din Poiana Mare – a fost aruncată prin aer la aproape 20 de metri şi a murit pe loc. Poliţistul nu a oprit după ce a lovit femeia. Mai mult decât atât, la câteva minute după accident s-a întors ca să îşi recupereze o plăcuţă de înmatriculare căzută în momentul impactului. Nici atunci nu a oprit. Poliţistul s-a prezentat singur la poliţie după aproximativ două ore de la accident. A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat în cazul său o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au dispus începerea urmăririi penale faţă de agentul Stelian Surugiu, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului.
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au comunicat că dosarul a fost solicitat, joi, de Parchetul General, mai exact de preşedintele Secţiei de urmăriri penale.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au fost destul de reţinuţi în a oferi detalii privind acest caz încă de la început. Întrebaţi vineri dimineaţă care este situaţia agentului Surugiu (dacă este în serviciu, este în concediu, pus la dispoziţia şefului sau concediat), aceştia au precizat că nu pot oferi astfel de informaţii, ci doar că agentul este cercetat disciplinar. Către seară, IPJ a revenit şi a comunicat că, în baza unui mandat de aducere emis de Parchetul General, agentul Surugiu a fost ridicat de ofiţerii SIC Dolj şi dus la Bucureşti pentru a fi audiat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII