23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu înnebunit şoferii!

Au înnebunit şoferii!

http:http://www.youtube.com/watch?v=8g4TRfakgUU
http:http://www.youtube.com/watch?v=RiQU7XVqkc4

După incidentul în care un conducător auto a bătut un bărbat care traversa prea încet strada, acesta murind ulterior în urma unui infarct miocardic, vineri, alt şofer craiovean a fost arestat preventiv. După o altercaţie în trafic, tânărul a lovit doi pietoni, iar apoi a fugit de la locul accidentului.

Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi, joi seară, în jurul orei 20.00, despre faptul că pe strada Târgului din Craiova a avut loc un accident de circulaţie în urma căruia au fost rănite două persoane. Din declaraţiile martorilor, oamenii legii au stabilit că pe strada Târgului, în apropierea intersecţiei cu bulevardul Nicolae Romanescu, a avut loc o altercaţie în trafic între şoferul unui Opel Vectra Roşu înmatriculat în Italia şi Ion Diaconu, de 32 de ani, din localitate, care circula cu o Dacie Logan. Şoferul Opelului a oprit paralel cu Loganul condus de Diaconu, înjurându-l şi ameninţându-l pe acesta din urmă. Auzind scandalul, mai mulţi craioveni care locuiesc pe strada Târgului au ieşit să vadă ce se întâmplă, moment în care şoferul Opelului a încercat să fugă. Acesta a vrut să meargă în marşarier până la intersecţie, însă a lovit două persoane – pe Fănuţa Mihai, de 37 de ani, şi pe fiul ei, Alin, de 13 ani, care se deplasau pe trotuar, pe partea dreaptă a drumului. În urma impactului, femeia a fost doborâtă la pământ, iar copilul a fost târât sub maşină aproximativ zece metri. Accidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere instalată pe o locuinţă de pe strada Târgului. Victimele au fost preluate de o ambulanţă SMURD şi transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că femeia a scăpat cu câteva zgârieturi şi contuzii, însă băiatul a fost rănit grav, suferind mai multe fracturi.

A lovit şi a fugit

Şoferul care a provocat accidentul nu a fost găsit de poliţişti la faţa locului, acesta fugind imediat după ce a lovit cei doi pietoni, după cum se observă şi pe imaginile surprinse de camera de luat vederi. Poliţiştii de la Rutieră au aflat destul de repede, din declaraţiile martorilor, că şoferul Opelului este Adrian Călin, poreclit „Broasca“, de 23 de ani, din Craiova, şi au început să îl caute.
Acesta a fost găsit de poliţişti mergând pe jos, în jurul orei 22.00, prin cartierul Romaneşti. Venea la faţa locului pentru a vedea ce se întâmplă, deşi, ulterior, a declarat în faţa oamenilor legii că nu a ştiut că a lovit pe cineva cu maşina. Opelul a fost găsit abandonat, cu luneta spartă, pe strada Ţicleni din localitate. Călin a fost dus la sediul Secţiei 2, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Împotriva lui a fost dispusă începerea urmăririi penale şi a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru scandalul pe care l-a provocat în trafic. În dosarul deschis pe numele lui Călin, acesta este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului. Vineri, Călin a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care au cerut arestarea preventivă pentru 29 de zile, tânărul fiind prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că Adrian Călin a consumat băuturi alcoolice după producerea accidentului, însă şi această faptă este o infracţiune, care se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani.
Şoferul a explicat că după scandalul din trafic şi după producerea accidentului s-a dus într-un bar şi a băut, pentru că era supărat.

În arest pentru 29 de zile

Magistraţii Judecătoriei Craiova au emis vineri pe numele lui Călin un mandat de arestare pentru 29 de zile. Acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, vătămare corporală din culpă, consum de alcool după producerea unui accident şi fugă de la locul accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII