14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMedici neplătiţi din ianuarie

Medici neplătiţi din ianuarie

Medicii de la cinci centre de permanenţă din Gorj aşteaptă să îşi primească drepturile băneşti pentru perioada în care au lucrat. „Este foarte adevărat că nu s-au mai primit banii de două luni. În luna ianuarie, am primit banii pentru luna decembrie, dar de atunci nu am mai primit nimic. A trecut deja un trimestru în care am lucrat şi nu ne am primit banii. În judeţ, există cinci centre de permanenţă, centre în care lucrează aproximativ 40 de medici. Centrele de permanenţă sunt excelente, sunt de un real folos pentru comunităţi, pentru că ele funcţionează în mediul rural, acolo unde oamenii nu au spitale şi nu au cui să se adreseze. Este păcat dacă acestea vor fi desfiinţate. Momentan, nu se pune această problemă. Însă, aşteptăm să ne primim banii pe ce am muncit. Medicii s-au săturat de situaţie, dar îşi vor face în continuare datoria faţă de pacienţi“, a spus Mihail Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Medicii din Gorj nu prescriu reţete

În prezent, în Gorj sunt peste 200 de medici de familie care răspund de aproximativ 320.000 de persoane asigurate. În ciuda negocierilor dintre medici şi minister, în judeţul Gorj, toţi medicii de familie îşi desfăşoară programul de lucru în mod normal, consultându-şi pacienţii şi dându-le tratamentele adecvate, dar fără să le prescrie reţete.
„Aceasta este a şasea zi în care lucrăm în mod normal, fără să încasăm nici un ban în urma consultaţiilor. Oamenii vin la noi, îi consultăm, le aplicăm tratamentele de care au nevoie, doar că nu eliberăm documente care au legătură cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, deoarece ne-am afla în ilegalitate. Cum nu există un contract semnat între noi şi CJAS, nu putem elibera reţete care ar fi decontate apoi de instituţie. Noi, ca medici, ne facem datoria, mai departe este treaba CJAS“, a precizat Mihai Moisescu.
Cei care au de suferit de pe urma acestor neînţelegeri sunt pacienţii, nevoiţi să plătească medicamentele de care au nevoie, pentru că reţetele eliberate de medicii de familie nu pot fi decontate. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII