10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Se deschide ţeava

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ieri arestarea preventivă pentru 30 de zile a senatorului Cătălin Voicu.
Decizia magistraţilor instanţei supreme poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la pronunţare, ea fiind însă pusă în aplicare începând de ieri. Hotărârea a fost pronunţată de un magistrat asistent al instanţei supreme în şedinţă publică, la câteva ore după încheierea audierilor în cazul cererii de arestare a lui Voicu.
Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.
Cătălin Voicu ar fi uzat de influenţa sa, în schimbul unor foloase, în dosare în care erau interesaţi Costel Căşuneanu, senatorul PSD Alexandru Mazăre, omul de afaceri Marius Locic, Marian Oprişan, Maria Schutz, vicepreşedinta organizaţiei PSD Dolj, notarul Manuela Mitrea, liderul PNL Ludovic Orban.
Senatorul Cătălin Voicu a declarat pe 23 martie, după audierea din Comisia juridică, faptul că, după el „vor urma şi mulţi, mulţi, mulţi alţii“.
„Mă supun deciziei, cu certitudinea şi convingerea în suflet că, odată deschisă Cutia Pandorei, vor urma şi mulţi, mulţi, mulţi alţii după mine, care acum stau foarte confortabil şi au impresia că sunt de neatins. Un precedent odată creat înseamnă un precedent dat“, a spus Voicu, precizând că este doar un sentiment şi nu are alte nume în vedere. „Simt că ăsta este debutul, că se deschide ţeava“, a completat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII