13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞase traficanţi de persoane, arestaţi

Şase traficanţi de persoane, arestaţi

Tribunalul Dolj a emis, joi seară, la cererea procurorilor DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova, zece mandate de arestare, dintre care patru în lipsă, pe numele romilor din clanul „Bomboană“ din Băileşti, cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Reamintim că, miercuri dimineaţă, ofiţerii BCCO Craiova, însoţiţi de sute de poliţişti şi jandarmi, coordonaţi de procurorii DIICOT, au făcut 18 percheziţii în Băileşti. Oamenii legii căutau 17 romi care făceau parte dintr-un grup infracţional care se ocupa cu traficul de carne vie între Băileşti şi localitatea Aprillia, Italia. Cazul a intrat în atenţia oamenilor legii, după ce, la începutul anului 2009, o tânără s-a întors din Italia şi a povestit prin ce a trecut. În urma acţiunii de amploare, pentru care a fost solicitat chiar şi un elicopter, au fost ridicate şi transportate la DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova, pentru audieri, aproximativ 25 de persoane.
După o noapte de audieri, joi dimineaţă, procurorii DIICOT au emis ordonanţe de reţinere pentru şase din romii ridicaţi din Băileşti: Trache Radu, zis Vida, Vasile Radu, zis Puiu, Robert Radu, zis Ţiganu, Doru Răducan, zis Dorel, Radu Marin, zis Făniţă, şi Radu Valter, zis Remus. Joi seară, judecătorii Tribunalului Dolj au admis propunerea de arestare preventivă făcută de anchetatori în cazul a zece romi din clanul „Bomboană“ şi au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Pentru patru romi, care nu au fost prinşi încă de poliţişti –  Florin Radu, Constantin Baeram, Petrică Radu şi Marian Radu – au fost emise mandate în lipsă.
Anchetatorii au stabilit că, până acum, romii din Băileşti au traficat în Italia 23 de victime şi au avut alte şapte tentative de racolare. Despre două dintre victime, două minore, nu se mai ştie nimic de mai bine de doi ani, iar oamenii legii încearcă să stabilească exact ce s-a întâmplat cu ele. În prezent, anchetatorii nu exclud nici o posibilitate şi iau în calcul chiar şi varianta ca romii să le fi omorât sau să le fi vândut altor proxeneţi, cel mai probabil albanezi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII