10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de părinţi şi elevi au protestat în faţa Prefecturii Gorj

Zeci de părinţi şi elevi au protestat în faţa Prefecturii Gorj

Peste 80 de persoane, elevi şi părinţii lor, au protestat sâmbătă în centrul municipiu-lui Târgu Jiu, în faţa sediului Prefecturii Gorj, nemulţumiţi de comasarea unei unităţi şcolare.

Protestatarii au scandat mai bine de o oră „Nu ne furaţi şcoala!“, fiind „înarmaţi“ şi cu pancarde. Aceasta nu este prima acţiune de protest, în urmă cu câteva săptămâni, tot în faţa Prefecturii Gorj, manifestându-şi nemulţumirea şi câţiva părinţi ai elevilor din comunele Stăneşti şi Drăguţeşti, unde două unităţi şcolare vor fi comasate în următorul an şcolar.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ)  Gorj a decis ca Şcoala Generală Nr. 7 din Iezureni, cartierul unde locuiesc protestatarii de sâmbătă, să fie comasată cu Şcoala Generală Nr. 2 din Târgu Jiu. Comasarea îi nemulţumeşte atât pe elevi, cât şi pe părinţii acestora, din cauza faptului că pentru a ajunge în cartierul unde este situată Şcoala Generală Nr. 2 elevii vor face naveta.
Părinţii acuză conducerea ISJ de închiderea şcolii şi vor să acţioneze în instanţă instituţia. „Nu este corect să închidă şcoala din Iezureni, acolo au fost făcute investiţii. Şi copiii noştri, şi noi acolo am învăţat. De ce să fie nevoită fata mea, elevă în clasa a VI-a, să facă naveta? Noi asta nu înţelegem“, a spus unul dintre părinţi.
„Ne va fi greu să facem naveta şi nu avem cum să luăm un singur autobuz, pentru că nu ajungem la şcoală. Va fi nevoie să schimbăm două autobuze, iar lucrul ăsta este dificil, mai ales pentru un elev de primară. Nouă ne place acolo, la Şcoala 7, ne-am învăţat acolo. De ce să ne mutăm dacă atâţia ani am mers şi aşa?“, se întreba Andrei Vişan, elev în clasa a a VI-a la Şcoala Generală Nr. 7 din Iezureni.

Un învăţământ de o mai bună calitate

Reprezentanţii ISJ Gorj au spus că motivul viitoarei comasări îl reprezintă numărul insuficient de elevi de la Şcoala Nr. 7, aici învăţând doar 192 de şcolari. După comasare, la şcoala respectivă va fi mutat Liceul Auto „Traian Vuia“, spaţiul acestuia urmând să fie ocupat de Poliţia Comunitară Târgu Jiu. Şcoala Generală Nr. 7 a fost modernizată în totalitate în ultimii doi ani, investiţia ridicându-se la câteva sute de mii de lei. Un număr de 32 de unităţi şcolare din judeţul Gorj vor fi comasate la începutul anului şcolar 2010-2011, iar majoritatea lor sunt cu clasele I-IV. „Principalul motiv al acestor comasări este obţinerea unei mai bune calităţi a actului de educaţie pentru aceşti elevi, dar şi a unei scăderi a cheltuielilor“, a spus Camelia Bibere, inspector şcolar adjunct al ISJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU