17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu dinamita lângă casă

Cu dinamita lângă casă

Poliţiştii de la IPJ Mehedinţi au desfăşurat vineri o acţiune, iar în urma unei percheziţii domiciliare în comuna Broşteni au descoperit un întreg arsenal.
Mihai M. ţinea într-un beci o bombă de trei kilograme cu dinamită şi 57 de capse de iniţiere, care, dacă ar fi explodat, ar fi aruncat în aer localitatea. Luat la întrebări, fostul miner a spus că le-a luat de la Mina Zegujani şi că intenţiona să le distrugă.
„Voiam să le distrug, că le am de la Mina Zegujani, dar am uitat. Nu le-am folosit niciodată“, a spus Mihai M.
Întreaga cantitate de dinamită a fost ridicată de oamenii legii şi trimisă la Institutul Naţional de la Petroşani pentru o expertiză.
„Poliţiştii în colaborare cu IJJ Mehedinţi şi Serviciul Intervenţii Rapide au executat o acţiune în localităţile Broşteni şi Floreşti. În urma unor percheziţii domiciliare, oamenii legii au depistat că Mihai M., de 44 de ani, din localitatea Broşteni, deţinea la domiciliul său din localitatea Broşteni aproximativ trei kilograme de material exploziv şi 57 de capse de iniţiere. Faţă de cel în cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive, faptă prevăzută şi pedepsită de codul penal“, a declarat Dan Capezan, comisar IPJ Mehedinţi. Bărbatul riscă să ajungă după gratii pentru şapte ani pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Mihai M. mai are un dosar penal pentru deţinere de explozibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII