23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCătalin Voicu: Dacă m-am dus la Interne, ai toată justiţia în mână

Cătalin Voicu: Dacă m-am dus la Interne, ai toată justiţia în mână

Numele mai multor politicieni, oameni de afaceri şi judecători au ieşit la iveală odată cu transmiterea dosarului senatorului Cătălin Voicu către Comisia Juridică din Senat. Din stenogramele publicate de HotNews.ro rezultă că senatorul Voicu a discutat cu oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, judecătorii Florin Costiniu şi Cristian Jipa, senatorul PSD Alexandru Mazăre. Fiecăruia i s-a promis sau i s-a cerut rezolvarea unui dosar penal. Este menţionat şi numele lui Ludovic Orban, despre care Cătălin Voicu spune ca l-a ajutat „în dosarul cu accidentul de circulaţie“.
Conform referatului prin care DNA solicită avizul Senatului pentru a cere arestarea lui Voicu, obţinut de Mediafax, senatorul discută, pe 11 septembrie 2009, cu omul de afaceri Costel Căşuneanu, căruia îi cere împrumut două sute de mii de euro, invocând „o datorie de plătit la cineva“ şi „altceva de achiziţionat“.
Referatul procurorilor redă cele două convorbiri în care Voicu îi cere împrumut lui Căşuneanu 200.000 de euro, apoi 60.000 de euro. Acestea scot la iveală o retorică plină de respect a lui Voicu faţă de omul de afaceri, căruia ajunge să-i spună de două ori „sărut mâna“ sau chiar că este „un om unicat în istoria şi în analele României“.
Respectul lui Voicu pentru Căşuneanu reiese şi din modul în care senatorul îşi manifestă recunoştinţa pentru omul de afaceri în momentul în care un mesager al acestuia îi aduce 200.000 de euro.
„Vă asigur de respectul şi de prietenia mea veşnică şi, de câte ori o să bag cheia într-o anumită uşă, eu şi familia mea ne gândim de-a pururi la dumneavoastră. Şi să fiţi convins că în mine aveţi un aliat pe viaţă, eu sunt un om de o anumită onoare pe care dumneavoastră aţi văzut-o şi o s-o simţiţi de-acum înainte toată viaţa“, îi spune Voicu lui Căşuneanu, la finalul convorbirii în care îi mulţumeşte acestuia pentru bani.
Senatorul PSD Cătălin Voicu visa la un stat în care el, ca ministru de interne, să controleze toată justiţia din România pe bază de şantaj şi dosare compromiţătoare:
„Voicu Cătălin: Băga-mi-aş p…. în Geoană şi cu toţi americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Supremă, că mulţi au dosare. Şi cu toate golăncile, cu şeful organizaţiei PSD de la Dolj. Suta aia cu serele, cu tot… Păi, şefa, doamna Cristea de la Dâmboviţa, la fel, şi nu-ţi mai dau nume, că nu-i frumos. Mulţi! Dom’ne, i-am rezolvat pe toţi, dom’ne, că unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puşcărie, alţii le-a dat zece ani, unul dintre avocaţi zice: «Dom’ne, nu-i e ruşine, dom’ne?». «Dom’ne, zic, asta a fost!» (…) …asta, să ne ajute Dumnezeu, vine turul doi, ş-atunci… se duce la negociere, vreau Internele. Dacă nu mă duc la Interne, da…
Mazăre Alexandru: Eu am vorbit cu Radu…
Voicu Cătălin: Ascultă-mă un pic! Dacă eu m-am dus la Interne, omule, ai toată procuratura României, ai toată justiţia în mână, ai toată Curtea…
Mazăre Alexandru: Da’ ai să arestezi? Dumneavoastră?
Voicu Cătălin: Da, am poliţia, vreau să-l arestez pe Onţanu, vreau să-i fac dosare lu’ Oprea, credeam că poate vine de la… de la… de jos dosaru’, sus merge şnur! Pentru că eu sunt singuru’ personaj care am tot… toată cane…conexiunea în mână, şi-ai văzut că procuratură, în justiţie şi…
Mazăre Alexandru: Am o întrebare ca să înţeleg.
Voicu Cătălin: Da.
Mazăre Alexandru: Sunteţi cu Vanghelie, da?
Voicu Cătălin: Da. (….) Colegule, ascultă ce-ţi spun! Dacă mă duc acolo, în trei ani de zile pot face toată reţeaua din România! Acu’, dacă pierdem alegerile, reţeaua e în funcţiune. Eu acuma am….(neinteligibil)… da’ greu. Până acum n-am… (neinteligibil)… ministeru’ ăsta… (neinteligibil)…. înţelegi? Ai reţea, rezişti ca să facem gherilă urbană“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII