12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSubcomisar cercetat pentru că nu a suflat în fiolă

Subcomisar cercetat pentru că nu a suflat în fiolă

Un subcomisar de la Serviciul Judiciar din cadrul Poliţiei Balş s-a ales cu dosar penal pentru că a refuzat testarea cu aparatul etilotest, după ce a fost oprit în trafic. Bărbatul a abandonat maşina şi actele şi a fugit de poliţiştii de la Rutieră.

Gheorghe Barbu, subcomisarul de la Serviciul Judiciar din cadrul Poliţiei Balş, este cercetat penal după ce, marţi seară, a fost prins în trafic şi a refuzat testarea cu aparatul etilotest. Poliţistul de 44 de ani, din comuna Bobiceşti, ar fi fost văzut consumând alcool într-un restaurant de pe raza oraşului Balş, după care s-ar fi urcat la volanul maşinii sale. Martorii au sunat la 112, iar un echipaj de poliţie l-a oprit în trafic, în localitatea Bobiceşti, pentru un control. Barbu a prezentat actele maşinii, dar s-a sustras de la testarea cu aparatul etilotest şi a fugit pe un câmp, abandonând autoturismul şi actele.
Poliţiştii au desfăşurat activităţi de căutare şi au instituit filtre în zonă, dar conducătorul auto nu a fost găsit. Ieri-dimineaţă, acesta s-a prezentat la serviciu. „Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru refuzul de a se supune recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a fost demarată o cercetare prealabilă împotriva poliţistului. Urmează să fie stabilite măsurile administrative aplicabile“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Şi-a sunat şeful, dar şi pe patronul barului

După ce a fost oprit în trafic, subcomisarul Gheorghe Barbu, care se afla în timpul liber, şi-a sunat şeful. „Domnu’ comandant, domnu’ Petcu (şeful Postului de Poliţie Bobiceşti – n.r.) m-a oprit, e cu presa aici, sunt grămadă pe mine. M-a blocat în trafic, mă denigrează, zice că am băut. Veniţi şi dumneavoastră să vedeţi, că d-aia vă sunai“, i-a spus acesta la telefon şefului său. Apoi, poliţistul l-a sunat pe patronul barului unde ar fi fost văzut consumând alcool. „Veni presa aici, că băui la mata în bar, că pe dracu’. Aiureli, mă înţelegi?“, i-a zis subcomisarul patronului barului.

„A fost o înscenare“

Poliţistul din Balş spune că nu consumase alcool şi că totul a fost pus la cale de şeful Poliţiei Bobiceşti. „A fost o înscenare, şeful Postului de Poliţie din Bobiceşti a vrut să se răzbune. Motivul – în trecut, domnul Petcu voia să ia mită nişte motorină de la o persoană pe care a prins-o cu nereguli în trafic privind transportul unei arme. Persoana respectivă m-a anunţat, eu am sesizat organele competente şi urma să-i fie organizat un flagrant. Domnul Petcu a aflat că l-am denunţat şi nu a mai luat nimic de la persoana respectivă. De atunci are necaz pe mine, voia să se răzbune. Într-adevăr, marţi seară am fost la un restaurant din Balş, dar am consumat alcolo o cafea şi Cola. Când am ieşit, domnu’ Petcu era cu presa grămadă, îmi blocase drumul. Cât despre faptul că am fugit, am făcut-o, dar nu ca să mă sustrag de la testarea cu etilotestul, ci pentru că am suferit un şoc. Am cerut să merg la spital pentru a mi se recolta probe de sânge, dar domnul Petcu a tras de mine, cei de la presă, că să suflu în fiolă, m-am speriat şi am plecat. Apoi am revenit şi mi-am luat maşina. Acum (ieri – n.r.) aştept să merg la spital pentru a mi se recolta probe de sânge“, a spus Barbu.

Era în serviciul de pază

Şeful Postului de Poliţie din Bobiceşti, Tudor Petcu, nu a putut fi contactat telefonic. Acesta a transmis prin purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul Claudia Radu, că era în serviciul de pază în momentul în care l-a oprit pe colegul său în trafic şi că nu a ştiut cine se află la volan. Cât despre afirmaţiile referitoare la mita pe care i-ar fi cerut-o unei persoane depistate cu nereguli în trafic, Petcu a transmis că nu este nimic adevărat. Atât Barbu, cât şi Petcu au fost audiaţi ieri cu privire la cele petrecute marţi seară. Gheorghe Barbu lucrează în poliţie de aproape 15 ani, iar până acum nu a mai avut alte abateri, spun colegii săi. Pentru că s-a sustras de la testarea cu aparatul etilotest, poliţistul riscă până la şapte ani de închisoare. Subcomisarul va fi sancţionat şi de conducerea IPJ Olt pentru fapta sa.     

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII