16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVicepreşedinţi PSD pentru liniştea lui Cârciumaru

Vicepreşedinţi PSD pentru liniştea lui Cârciumaru

Social-democraţii gorjeni au schimbat aproape jumătate dintre vicepreşedinţii partidului înainte de a-l realege pe Florin Cârciumaru în fruntea organizaţiei judeţene. Între cei care sunt nou-veniţi se află numai susţinători ai actualului preşedinte al PSD Gorj.

Pesediştii gorjeni au înlocuit aproape jumătate din conducerea partidului înainte de conferinţa judeţeană în care va fi desemnat noul preşedinte al organizaţiei PSD Gorj. Cinci dintre cei 12 vicepreşedinţi au fost schimbaţi din funcţie şi înlocuiţi cu persoane care au făcut parte din delegaţia PSD Gorj la Congresul de la Bucureşti, în urma căruia Victor Ponta a devenit preşedinte. De asemenea, noii vicepreşedinţi sunt susţinători fără rezerve ai lui Florin Cârciumaru în încercarea acestuia de a obţine un nou mandat de şef al organizaţiei judeţene. Cei cinci vicepreşedinţi proaspăt aleşi în cadrul Biroului Executiv al PSD Gorj sunt: Laurenţiu Ciurel, Viorel Bebe Ionică, Iulia Vână, Scarlat Iriza şi Constantin Mihuţescu. Laurenţiu Ciurel, fostul director al Complexului Energetic Rovinari, este sosit în PSD de numai câteva luni şi nu a mai desfăşurat anterior înscrierii în PSD vreo activitate politică. Laurenţiu Ciurel a fost un apropiat al PNL şi al lui Dan Ilie Morega, în perioada în care actualul vice al PSD a îndeplinit funcţia de şef al Complexului Energetic de la Rovinari.

Echipa lui Ponta

Alt proaspăt vicepreşedinte este Bebe Viorel Ionică, fost membru al PD-L şi patron al unui cotidian local. Bebe Ionică s-a înscris în PSD în urmă cu un an. Iulia Vână (fostă şefă a TSD Gorj), Scarlat Iriza, ex-deputat, şi Constantin Mihuţescu, primarul din Baia de Fier, au făcut parte din echipa de delegaţi la Congresul PSD de la Bucureşti. Cei trei sunt membri cu state vechi de plată în PSD, iar edilul Constantin Mihuţescu este unul dintre apropiaţii lui Victor Ponta, având în vedere că acesta din urmă deţine o casă în Baia de Fier şi are şi buletin de Baia de Fier. Noii vicepreşedinţi ai PSD Gorj i-au înlocuit pe următorii: Eugen Vâlceanu, plecat la PD-L, Bebe Popescu, fost deputat, Cristian Toader Pasti, Ion Florescu şi Ion Ciocea. Acesta din urmă este primarul din Bustuchin, cel care s-a supărat că partidul nu i-a susţinut candidatura pentru un post de deputat şi a renunţat la funcţiile deţinute în partid, rămânând simplu membru.

Cârciumaru, singurul candidat de până acum

Filiala judeţeană este condusă în prezent de Florin Cârciumaru, al cărui mandat se apropie de sfârşit. Ciprian Florescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, a declarat că, până în prezent, singurul pesedist care şi-a anunţat în mod public şi într-un cadru oficial intenţia de a candida pentru un nou mandat este Florin Cârciumaru. Conform aceleiaşi surse, Conferinţa Judeţeană pentru alegerea noului şef al organizaţiei judeţene va avea loc în luna iunie. „Mai avem de organizat alegeri în 12 filiale locale din 70. În municipiul Motru s-a rezolvat problema preşedintelui, iar în următoarele două luni vom avea preşedinţi aleşi şi în restul filialelor. În luna iunie sau şi mai devreme, în funcţie de cum vor fi rezolvate problemele de natură organizatorică, vor avea loc alegerile la PSD Târgu Jiu, urmând ca imediat să organizăm Conferinţa Judeţeană. Pentru postul de preşedinte al partidului, singurul candidat oficial este Florin Cârciumaru. Sigur că mai pot apărea şi alţi candidaţi până în ziua alegerilor. Nu este nimic bătut în cuie. Noi însă avem impus de la centru să finalizăm alegerile până în luna iunie“, a menţionat Ciprian Florescu. Biroul Executiv al PSD Gorj a mai decis ca Gheorghe Milosteanu să ocupe, interimar, postul de secretar executiv al partidului până la organizarea alegerilor. Milosteanu i-a luat locul lui Cornel Popescu, care, din motive medicale, a renunţat la funcţiile de conducere din politică şi din administraţie.

Alegeri în iunie şi la liberali
Şi organizaţia judeţeană a PNL se pregăteşte de alegeri. Acestea au fost programate să se desfăşoare tot în luna iunie. Între cei care şi-au anunţat intenţia de a candida la postul de preşedinte sunt: Dan Ilie Morega, actualul preşedinte, Gheorghe Orzan, fost vicepreşedinte, şi primarul din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS