22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZeci de instituţii au acordat sporuri ilegale în 2008

Zeci de instituţii au acordat sporuri ilegale în 2008

Zeci de instituţii ale statului au acordat, în 2008, sporuri şi prime ilegale angajaţilor, printre acestea numărându-se Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul Apărării Naţionale şi grupul Acvila al Ministerului de Interne, arată un raport al Curţii de Conturi, prezentat de Realitatea TV.
Astfel, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) s-au dat sporuri de până la 50% din salariu chiar şi şoferilor. De asemenea, raportul consemnează că la ÎCCJ s-au acordat şi sporuri de toxicitate la peste 60 de persoane care nu ar fi avut dreptul. Preşedintele interimar al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Lidia Bărbulescu, a declarat la Realitatea TV că raportul a fost contestat de instituţia pe care o conduce, iar în urma acestei contestaţii, Curtea de Conturi a revenit şi a transmis că respectivele sporuri au fost acordate legal.
În raport se consemnează şi activitatea grupului Acvila al Ministerului de Interne, desfiinţat în 2009, care a decontat mai multe servicii inexistente şi ai cărui angajaţi au beneficiat de prime şi sporuri pentru misiuni care nu aveau acoperire în realitate.
Şi Ministerul Justiţiei (MJ) a fost vizat în raportul Curţii, mai multe apartamente repartizate instituţiei având o situaţie neclară. Altă problemă identificată la MJ este legată de acordarea unor salarii de merit în mod subiectiv.
În acelaşi raport se arată că mai multe unităţi militare ale Ministerului Apărării ar fi acordat în 2008 indemnizaţii ilegale.
Curtea de Conturi atrage atenţia şi asupra Academiei Române, care nu a actualizat valoarea patrimoniului. Potrivit raportului, Academia are în proprietate aproximativ 5.800 de hectare care valorau doar 0,22 lei la momentul controlului. De asemenea, un imobil al Academiei situat pe Calea Victoriei din Capitală era evaluat la mai puţin de 500 de lei, iar altă clădire, la doar 13 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII