5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn dosar de corupţie al lui Penescu, suspendat de ÎCCJ

Un dosar de corupţie al lui Penescu, suspendat de ÎCCJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, joi, suspendarea procesului în care finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, a fost trimis în judecată alături de fostul şef al Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, şi de administratorul Pic, Gheorghiţă Pieca, pentru corupţie.
Cererea de suspendare a fost admisă în cadrul solicitării de strămutare a dosarului de la Tribunalul Argeş, depusă de Cornel Penescu pe 15 februarie la ÎCCJ.
Instanţa supremă va lua în discuţie pe 25 martie solicitarea privind strămutarea dosarului la alt tribunal din ţară.
DNA Piteşti i-a trimis pe cei trei în judecată pe 15 octombrie 2009, Aurel Stoian fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, în timp ce administratorul PIC, Gheorghiţă Pieca, a fost trimis în judecată pentru complicitate la dare de mită, iar Cornel Penescu pentru dare de mită în formă continuată.
În perioada 5 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2008, Aurel Stoian, în calitate de comisar-şef al Gărzii Financiare – secţia Argeş, a primit în mod repetat, în tranşe lunare, mită de la inculpatul Cornel Penescu, fie direct, fie prin intermediul lui Pieca, suma de 43.000 de lei. De asemenea, în perioada 13 iunie 2006 – 6 aprilie 2007, acesta a primit bunuri de la SC PIC SA în valoare totală de 1.540,58 de lei.
Acesta este al patrulea dosar în care finanţatorul FC Argeş a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Cornel Penescu, trimis în judecată în stare de arest preventiv, în dosarul corupţiei din fotbal, alături de directorul general al PIC SA, Liviu Făcăleaţă, a fost eliberat pe 29 ianuarie 2010.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, pe 26 august 2009, o altă cerere de strămutare formulată de finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, care a dorit să fie judecat de altă instanţă din ţară din cauza „duşmăniilor locale“ din Argeş. Astfel, dosarul corupţiei din fotbal a ajuns pe rolul Tribunalului Prahova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU