6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraioveni deasupra lumii

Craioveni deasupra lumii

Doi craioveni au cucerit unul dintre cele mai înalte vârfuri muntoase din lume. Aconcagua, care măsoară 6.962 de metri, este situat în Argentina şi este cel mai înalt vârf din cele două Americi. Expediţia românească a avut loc în luna ianuarie, iar la ea au participat alpinişti din Tulcea, Sibiu, Bucureşti, dar şi doi olteni ambiţioşi: Dragoş Veleanu, de 42 de ani, şi Cristi Gună, de 38 de ani, ambii membri ai „Clubului Sportiv Akademos Alpinism Acrobatic“ din Craiova.
„A fost o experienţă extraordinară şi o etapă preliminară pentru următoarea noastră expediţie, pe Everest“, a mărturisit Dragoş Veleanu. Aşa cum atestă documentaţia de specialitate, vârful Aconcagua este o piatră de încercare pentru aceia care vor să escaladeze vârful Everest, de 8.848 de metri. Chiar dacă muntele argentinian măsoară până în 7.000 de metri, din cauza aerului rarefiat – cantitatea de oxigen este aici cu 40% mai mică decât la nivelul mării) – înălţimea lui este calculată la 8.000 de metri.
Cei doi craioveni au străpuns zăpada vârfului argentinian pe 27 ianuarie. Zilele trecute s-au întors acasă. Urmăriţi în GdS un reportaj despre această expediţie.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII