23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxă de zece lei pentru intrarea în staţiunea Săcelu

Taxă de zece lei pentru intrarea în staţiunea Săcelu

Inspiraţi de iniţiativele primarului Constanţei, Radu Mazăre, membrii Consiliului Local Săcelu, unde se află şi Baza de tratament, au introdus o taxă de staţiune în valoare de zece lei.

Consiliul Local Săcelu a introdus o taxă de zece lei pentru intrarea în staţiunea cu acelaşi nume. Consilierii locali au adoptat o hotărâre prin care a fost instituită taxa respectivă, însă fără a se stabili în detaliu modul în care va fi dusă la îndeplinire hotărârea respectivă. Primarul Ion Voica ar vrea ca taxa în valoare de zece lei să fie percepută pentru fiecare zi de şedere în staţiune, deşi nu pare convins cum va fi realizat acest lucru. În ceea ce priveşte condiţiile în care va fi încasată taxa, nu există foarte clar stabilit dacă vor fi montate bariere la intrările în localitate sau doar într-o anumită zonă. De asemenea, nu se cunoaşte ce se va întâmpla cu cei care doar trec prin localitate şi nu poposesc la pensiunile sau la bazinele în care se găseşte cunoscutul nămol cu proprietăţi benefice pentru sănătate.
„Taxa este de zece lei. Dacă primarul de la Constanţa a pus taxă, de ce să nu punem şi noi. Când te duci la mare şi treci peste pod, la Cernavodă, plăteşti taxă, doar nu o iei prin apă. Noi de ce să nu punem?! Nu ştiu cum vom face, dacă va fi o barieră. Încă nu s-a stabilit acest lucru. Vom stabili exact toate condiţiile. De ce să nu încasăm bani, să ne dezvoltăm. În toată lumea sunt astfel de taxe. Va fi un tichet, nu ştiu exact, şi pe timpul verii. Eu aş vrea să fie încasată în fiecare zi“, a menţionat primarul din Săcelu. Ofelia Vasile, secretarul Primăriei Săcelu, a declarat că nici unul dintre consilierii locali nu a votat împotriva instituirii taxei, existând doar câteva abţineri pe motiv de incompatibilitate.

Cere bani de peste tot

Primarul Ion Voica vrea să facă rost de bani de unde poate, fie din taxe de staţiune fie din taxele pe clădiri, terenuri sau pentru utilităţi. În prezent, primăria are probleme şi în ceea ce priveşte recuperarea datoriilor pentru apa consumată de Baza de tratament de la Săcelu. Edilul declară că, dacă reprezentanţii bazei de tratament, aflată în administrarea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, nu îşi vor achita datoriile, primăria va trece la sistarea furnizării apei.
„Noi suntem de bună-credinţă şi le oferim apă. Au datorii către noi de 24.000 de lei. Au spus că tariful la apă nu are avizele legale. Le-am obţinut şi acum nu mai au ce să comenteze. Deocamdată, le vom face o notificare şi dacă nu achită în două săptămâni, le sistăm apa“, a declarat Ion Voica. Acesta a mai dispus de câteva ori sistarea apei pentru Baza de tratament, tot pentru neachitarea datoriilor. La un moment dat s-a ales chiar şi cu dosar penal pentru distrugere, din cauza intervenţiei la instalaţiile de apă ale unităţii.     

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII