13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProiectul termoizolării, în faza plângerilor

Proiectul termoizolării, în faza plângerilor

Licitaţia pentru proiectarea lucrărilor de termoizolare a blocurilor din Craiova, estimate la 6,7 milioane de lei, are un câştigător secret. Reprezentanţii municipalităţii au refuzat ieri să facă public „rezultatul procedurii“, prevalându-se de contestaţiile depuse de doi dintre ofertanţi şi de perioada de zece zile în care deciziile Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) pot fi atacate în instanţă.
Caietul de sarcini al licitaţiei a fost contestat încă din 4 decembrie 2009 de către firma Cilas CF Braşov, care a considerat câteva dintre prevederi de natură discriminatorie. Primăria a operat câteva modificări, care însă nu au atins miezul problemei invocate de Cilas. Pe 24 februarie 2010, altă societate, Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) Bucureşti, solicita CNSC anularea rezultatului procedurii. Prin decizia 1.069, din 5 martie 2010, CNSC respingea ambele contestaţii şi dispunea continuarea procedurii. Decizia este atacabilă în termen de zece zile de la comunicare, perioadă în care primăria nu poate încheia contractul cu câştigătorul licitaţiei, iar dacă îl încheie acesta e lovit de nulitate.
„Practic, procedura este încă în desfăşurare până la expirarea termenului de zece zile şi dacă decizia CNSC nu este atacată. De aceea, rezultatul procedurii nu poate fi făcut public“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Carmen Licu. Directorul general al Cilas CF, Florea Crânguş, a spus că nu a primit încă decizia CNSC. „Să vedem întâi decizia şi motivaţiile şi să analizăm, apoi vom hotărî dacă facem plângere“, a afirmat Crânguş. Directorul ISPE Bucureşti, Ioan Gheorghiu, nu a putut fi contactat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII