25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj„Dezbinarea SRL“, la PNL Gorj

„Dezbinarea SRL“, la PNL Gorj

Apropierea alegerilor în cadrul PNL Gorj agită spiritele. Liberalii au renunţat să mai critice adversarii de la alte partide şi au început un „război fratricid“. În cursa pentru conducerea partidului au intrat Dan Ilie Morega şi Gheorghe Orzan.  

Liderii PNL Gorj se războiesc înaintea Conferinţei Judeţene pentru alegerea noului preşedinte al partidului, programată pentru această primăvară. Cu toate că încă nu a fost fixată data la care delegaţii liberali îl vor desemna pe cel care îi va conduce în continuare, liberalii gorjeni au uitat de adversarii politici şi au ajuns să se războiască între ei. Până în prezent, şi-au anunţat candidatura la şefia Organizaţiei Judeţene actualul preşedinte interimar, deputatul Dan Ilie Morega, respectiv fostul vicepreşedinte al PNL Gorj, Gheorghe Grivei. Purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, Ion Răuţ, un simpatizant al taberei Morega, s-a exprimat în mod plastic şi a spus că în partid funcţionează societatea „Dezbinarea SRL“, care este condusă de adversarii actualului lider al partidului. Aceştia, în frunte cu Gheorghe Orzan, riscă, dacă nu respectă noul statut al PNL, excluderea din cadrul filialei judeţene. Răuţ a declarat însă că, deocamdată, nici unul dintre cei vizaţi de comportament nestatutar nu este în situaţia de a fi dat afară din partid. Singurul exclus este, până în prezent, fostul deputat şi vicepreşedinte al PNL Gorj, Pantelimon Manta.

Declaraţiile lui Orzan au fost „la limită“

Purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, Ion Răuţ, îi mai acuză pe adversarii şefului său pe linie de partid că nu ar fi îndreptăţiţi să aspire la o funcţie de conducere din cauza rezultatelor slabe obţinute la ultimele alegeri: „La PNL Gorj funcţionează Dezbinarea SRL. Noul statut spune foarte clar ce se întâmplă cu colegii noştri care nu înţeleg anumite lucruri. Manta umple ecranele televizoarelor cu tot felul de opinii. Primarul din Bumbeşti Jiu, Bobaru, spune că nu poate să atingă procentul de 30% fixat de congresul PNL şi declară că partidul este închis. Dacă e închis, Bobaru pe unde a intrat? A dat cu capul în poartă? În partid stau oameni cu rezultate solide şi pe care nu îi ia vântul. La PNL, şi uşa de la intrare, şi cea de la ieşire sunt deschise. Fulgii ăştia îi ia vântul! Şi domnul Manta a jucat cartea că e sau nu exclus şi până la urmă am luat o măsură drastică în ceea ce îl priveşte. Noi nu avem ca ţintă să facem excluderi, dar unii nu înţeleg această limită până unde se practică democraţia şi când se respectă disciplina de partid. Vor fi excluşi când în mod insistent o cer. Declaraţiile lui Orzan au fost la limită. I-a fost frică: a fost ca un căţeluş care nu muşcă. Orzan a ocupat locul şase din zece, ca responsabil de zonă. Să înţeleagă şi domnul Orzan pe ce loc e şi lumea trebuie să ştie – se doreşte a fi în fruntea partidului. Ori desfiinţăm acest SRL prin care se dezbină partidul, ori îi scoatem pe cei care îl conduc în afara partidului. Prin noul statut, această firmă nu are piaţă. Le-am dat libertatea să îşi desfiinţeze singuri SRL-ul“, a menţionat Ion Răuţ, care şi-a lăudat şeful pe linie politică şi a spus că Dan Ilie Morega ocupă locul I la rezultatele obţinute în alegeri.

Contracandidatul contraatacă

Adversarul lui Dan Ilie Morega la şefia PNL Gorj, Gheorghe Orzan, îşi justifică rezultatele slabe obţinute în zona de care a răspuns prin faptul că i-au fost repartizate primării considerate fiefuri ale PSD. Orzan a menţionat că nu renunţă la candidatură, în ciuda ameninţărilor, şi că va respecta statutul partidului: „Domnul Răuţ spune năzdrăvănii. Nu sunt eu vinovat că mi-au fost repartizate localităţi cu 5% şi am adus dublu voturi. De la 3 sau 4% am ajuns la 10 – 12%. Mai mult nu puteam să fac în localităţi dominate de PSD: Baia de Fier, Alimpeşti. La Polovragi, de exemplu, am avut rezultate foarte bune. E contribuţia mea. Prin faptul că mi-au fost repartizate acele zone slabe mi-a fost recunoscută capacitatea. La conferinţa judeţeană va conta votul delegaţilor. Este dăunător pentru partid ce se întâmplă. În loc să ne criticăm adversarii, ne criticăm între noi. Nu trebuie să răspundem la provocări. Pe mine nu mă poate da nimeni afară din PNL pentru că respect statutul partidului. PNL nu este o organizaţie închisă să poată fi dat afară oricine, oricând. În spatele meu e o listă lungă şi nu ştiu cine va mai rămâne la partid dacă voi fi exclus. Dacă eu sunt un fulg, atunci să îşi vadă Răuţ rezultatele, că el e un fulg“, a spus Gheorghe Orzan.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS