13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLeonard Orban: Pot sprijini România în procesul de integrare

Leonard Orban: Pot sprijini România în procesul de integrare

Noul consilier prezidenţial pe probleme de afaceri europene, Leonard Orban, a precizat pentru Realitatea FM că a decis să accepte postul de la Palatul Cotroceni pentru că are competenţă în ceea ce priveşte afacerile europene şi îl poate sprijini pe şeful statului în integrarea europeană a României.
„M-am decis ţinând cont de faptul că am o anumită experienţă, o anumită competenţă în domeniul acesta, şi pot sprijini România, pe preşedintele României, care este unicul reprezentant al României în Consiliul European, să atingă obiectivele pe care le au în procesul de integrare europeană a României“, a explicat Orban motivul pentru care a acceptat să devină consilier al preşedintelui Băsescu pe probleme de afaceri europene.
Fostul comisar european a spus că ieri a fost prima lui zi în noua funcţie şi că în următoarea perioadă îl va ajuta pe şeful statului în pregătirea documentelor pentru Consiliul European de primăvară, care va avea loc la sfârşitul lunii martie. „Deja se apropie Consiliul European şi în această poziţie voi pregăti documentele, voi veni cu sfaturi, cu recomandări pentru preşedintele României în ceea ce priveşte Consiliul European care va avea loc la sfârşitul acestei luni“, a spus Orban.
Leonard Orban, al cărui frate, Ludovic Orban, a candidat sâmbătă pentru şefia PNL, a subliniat că nu intenţionează să se implice în politica internă şi nici să devină membru al vreunui partid politic. „Eu nu sunt membru de partid, nu am fost şi nu sunt, eu am avut cariera mea, o carieră de tehnocrat, nu m-am implicat şi nu mă voi implica în politica internă în România. Am o competenţă în ceea ce priveşte afacerile europene. Cred că prin experienţa mea pot să ajut nu numai preşedintele României, pot să ajut România, şi, de aceea, am acceptat să ocup această funcţie. Nu am nici un fel de implicare, nu am avut şi nu voi avea nici o implicare în ceea ce priveşte politica internă. Din acest punct de vedere, cariera fratelui meu este separată de a mea, de multe ori avem opinii diferite. Nu intenţionez să am o carieră de politician“, a precizat noul consilier prezidenţial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII