21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn vâlcean dat în urmărire în Spania şi Cehia, prins în Piteşti

Un vâlcean dat în urmărire în Spania şi Cehia, prins în Piteşti

Un tânăr din Râmnicu Vâlcea, care a comis infracţiuni informatice în Spania şi Cehia, a fost prins vineri, în urma unei descinderi într-un apartament din Piteşti.
Bărbatul de 32 de ani era dat în urmărire internaţională şi are emis pe numele său un mandat european de arestare pentru comiterea de infracţiuni informatice, fals, uz de fals şi înşelăciune.
„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Argeş, în urma unei colaborări directe cu Parchetul General din Cehia şi cu autorităţile judiciare spaniole, precum şi cu sprijinul structurilor DGIPI şi SIPI Argeş, l-au identificat şi prins în această dimineaţă pe R.O., pe numele căruia autorităţile spaniole au emis în luna februarie mandat european de arestare“, a precizat inspectorul Robert Radu, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.
Bărbatul nu a opus rezistenţă în momentul reţinerii. El a fost introdus în arestul Poliţiei Argeş, urmând să fie predat autorităţilor judiciare spaniole.
„Poliţiştii au descins la adresa unui apartament din Piteşti, unde l-au prins şi reţinut pe R.O., urmărit internaţional pentru sustragerea de la cercetări în cauze penale privind săvârşirea pe teritoriul Cehiei şi al Spaniei de infracţiuni informatice, fals, uz de fals şi înşelăciune. Persoana a fost introdusă în arestul IPJ Argeş, urmând să fie realizate formalităţile de predare a suspectului către autorităţile judiciare spaniole“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS