16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStradă devastată de canalizare

Stradă devastată de canalizare

Când credeau că vor scăpa de toate problemele, deoarece municipalitatea începuse lucrările de introducere a canalizării pe strada lor, slătinenii de pe Sfântul Nicolae au fost lăsaţi în voia sorţii. După ani de rugăminţi şi de petiţii depuse la Primăria Slatinei, oamenii au reuşit să aibă acces la apă curentă şi la canalizare. Cu toate acestea, după ce a finalizat lucrarea, CAO nu s-a sinchisit să pună pe stradă nici măcar balast.
Locuitorii acestei străzi din Slatina spun că atunci când plouă este cel mai rău, singura modalitate de a răzbi prin nămolul stradal este doar cu cizme de cauciuc. Ei sunt dezamăgiţi de faptul că lucrarea de canalizare a fost făcută în preajma alegerilor prezidenţiale şi că din 2010 municipalitatea i-a uitat. „Când plouă, nu mai putem să ieşim decât cu cizme de cauciuc. Trebuie să ne ducem în oraş să luăm pâine, ce ne trebuie. E greu. Ne-au lăsat aşa de astă-toamnă. Dacă puneau un pic de piatră, tot era ceva. Ne-au promis, dar cu ce folos, că s-au văzut aleşi şi ne-au lăsat aşa. E un coşmar pentru noi, pentru cei care stăm pe partea asta“, a spus resemnată Gina Piţu.

„Pun piatră de la mine“

Pe Cristi Şerban l-am găsit ieri în faţa porţii, cu o lopată, împrăştiind pietriş pe stradă. Bărbatul nu înţelege de ce lucrarea nu a fost dusă la sfârşit şi strada a fost lăsată de izbelişte. „I-am întrebat: domnule, strada asta rămâne aşa? Şi zice: domnule, noi am semnat la primărie recepţia lucrării. Am fost la investiţii, la primărie, şi mi-au spus că lucrarea este a Companiei de Apă şi ei răspund de ea“, a spus Cristi Şerban.
Dificultăţi în tranzitarea străzii Sfântul Nicolae nu au numai oamenii care locuiesc acolo. Fiind strada care duce către cimitirul Clocociov, pe aici trec şi dricurile, iar faptul că a venit primăvara face şi mai dificilă trecerea. „Cu morţii la cimitir trebuie să trecem tot pe strada asta. Puteai să mergi când era îngheţat, dar acum…“, a adăugat Cristi Şerban.

Cel mai rău este la înmormântări şi de sărbători

Oamenii care locuiesc pe strada Sfântul Nicolae mărturisesc că atunci când enoriaşii vin la biserică sau la cimitir de sărbători sau la înmormântări este cel mai greu. „Cel mai rău este sâmbăta şi duminica, atunci când vine lumea la cimitir, pentru că toţi vor să tragă maşinile cât mai aproape. Sau când este vreo înmormântare. Nu mai spun când sunt două înmormântări“, a povestit Cristi Şerban.
Autorităţile locale spun că în cel mai scurt timp problemele slătinenilor de pe Sfântul Nicolae vor fi rezolvate. Se pare că municipalitatea, prin Compania de Apă, va compacta strada cu balast. „A fost Compania de Apă, au băgat canalizare şi nu au compactat. Am vorbit cu domnul Prina (Minel Prina, administratorul public al municipiului Slatina – n.r.) şi acum o să vină şi domnul Raţă (Florea Raţă, reprezentant al CAO – n.r.). În zonă se va pune balast. Va fi compactată această stradă cât mai curând posibil“, a asigurat Ana Anghel, viceprimarul Slatinei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII