20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţ împuşcat în picior de şeful Postului de Poliţie din Iancu Jianu

Hoţ împuşcat în picior de şeful Postului de Poliţie din Iancu Jianu

Urmărire şi focuri de armă, ieri-dimineaţă, în localitatea Iancu Jianu din judeţul Olt. Un bărbat de 38 de ani, care a fost prins la furat pe raza localităţii a fost împuşcat în picior de un poliţist din comună. Hoţul l-a ameninţat pe poliţist cu o coasă, iar acesta a folosit armamentul din dotare. Victima a fost internată sub pază la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.
Evenimentul s-a întâmplat în jurul orei 4.00. Poliţiştii din Iancu Jianu au fost anunţaţi că din curtea unui localnic au fost furate mai multe păsări şi un cal. Doi agenţi şi şeful postului de poliţie din comună, Răducu Dumitraşcu, s-au deplasat la faţa locului. Pe traseu, aceştia s-au întâlnit cu păgubitul şi cu alţi cetăţeni, care îl urmăreau pe autorul furtului, în timp ce acesta se deplasa călare pe calul furat. Hoţul a fugit pe un teren viran, a abandonat calul şi a încercat să îşi piardă urma. Poliţiştii l-au somat să stea pe loc, dar acesta şi-a continuat drumul. În cele din urmă a fost prins, fiind identificat în persoana lui Gheorghe Pandelică, din comuna Curtişoara, judeţul Olt, care locuia fără forme legale în comuna Iancu Jianu, sat Dobriceni.

A ameninţat poliţistul cu coasa

După ce l-au prins, poliţiştii l-au condus la autoturismul de serviciu, aflat pe partea carosabilă. Rudele bărbatului, care locuiesc în comuna Iancu Jianu, au mers la maşina de poliţie, l-au luat de acolo pe Pandelică şi l-au dus în curtea locuinţei lor. Au revenit după câteva minute, să se răzbune pe poliţişti, Gheorghe Pandelică ameninţându-i cu o coasă. Şeful de post din comună l-a somat să înceteze, dar bărbatul a continuat cu ameninţările. „După efectuarea somaţiei legale, întrucât acesta nu a renunţat la ameninţare, au fost trase două focuri în plan vertical, după care trei focuri în direcţia persoanei în cauză, la nivelul membrelor inferioare. Membrii familiei au intervenit şi l-au transportat în locuinţa tatălui vitreg, ulterior bărbatul rănit fiind internat sub pază la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina“, a explicat comisarul Alina Popescu, de la Biroul de Relaţii cu presa din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Hoţul, în afara pericolului

Gheorghe Pandelică a fost internat în Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, iar medicii spun că starea lui este stabilă. „Pacientul a fost diagnosticat cu fractură prin împuşcare gambă stângă şi plagă superficială gambă dreaptă. În prezent este sub tratament, starea lui de sănătate fiind stabilă. Deocamdată, nu necesită intervenţie chirurgicală“, a explicat Cristina Tihan, purtătoarea de cuvânt a Spitalului din Slatina.
Potrivit poliţiştilor din Iancu Jianu, hoţul este recidivist şi a comis mai multe furturi de animale. El este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi furt calificat şi riscă până la 15 ani de închisoare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII