15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMischie nu a scăpat de condamnarea la închisoare pentru corupţie

Mischie nu a scăpat de condamnarea la închisoare pentru corupţie

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, îşi continuă drumurile la instanţele de judecată şi colectează condamnări cu suspendare sau cu executare, ultima fiind pronunţată, recent, la Curtea de Apel din Timişoara, care a menţinut condamnarea, dată la Tribunalul Gorj, de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

Curtea de Apel din Timişoara a menţinut condamnarea de patru ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie primită de fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie. Magistraţii timişoreni au decis că Mischie se face vinovat de faptele de corupţie pentru care a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel din Timişoara de la Tribunalul Gorj, care l-a condamnat pe Nicolae Mischie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj a fost anchetat şi, ulterior, condamnat în acest dosar ca urmare a autodenunţului omului de afaceri româno-american Clement Mocanu. Acesta l-a acuzat pe Nicolae Mischie că i-a cerut diferite favorururi pentru a interveni, în calitate de şef al CJ, pe lângă instituţiile cu atribuţii de control din Gorj, astfel încât firma americanului, respectiv SC ARC Târgu Cărbuneşti, să se bucure de „protecţie“ la controale. În schimbul promisiunilor făcute de Mischie, firma lui Clement Mocanu a renovat trei imobile ce aparţin familiei Mischie: două în Gorj şi unul în Bucureşti.

Încearcă să scape de gratii

Pentru faptele comise, Tribunalul Gorj l-a condamnat pe Nicolae Mischie la patru ani de închisoare cu executare, însă procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut apel. Recent, judecătorii timişoreni au menţinut sentinţa Tribunalului Gorj, Mischie putând să o conteste la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tot Curtea de Apel din Timişoara l-a obligat pe Mischie să-i achite afaceristului Clement Mocanu suma de 350.000 de lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor efectuate.
De precizat că fostul lider al PSD Gorj mai are la activ o condamnare definitivă la un an cu suspendare în dosarul „Arma“ şi o condamnare la trei ani şi şase luni cu executarea pedepsei, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, pronunţată la Judecătoria Deva. Tot magistraţii din Deva l-au condamnat pe fostul baron de Gorj la trei ani de închisoare cu suspendare pentru contrabandă cu maşini. Această ultimă condamnare a fost anulată de Curtea de Apel din Alba Iulia, procesul urmând să fie reluat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII