22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAntonescu se asigură că nu va avea soarta lui Geoană

Antonescu se asigură că nu va avea soarta lui Geoană

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri că, dacă în cadrul congresului partidului se va decide modificarea statutului, atunci se vor găsi şi formulele juridice corespunzătoare pentru ca documentul să nu poată fi atacat.
„Nu cred că există nici un punct de comparaţie sau asemănare între congresul PSD şi congresul nostru. Nu este nici un fel de problemă din punct de vedere juridic (în privinţa preconizatelor modificări statutare – n.r.) şi dacă vom avea această opţiune politică îi vom găsi şi toate acoperirile juridice necesare“, a afirmat Antonescu. Precizarea a fost făcută ca răspuns la întrebarea pusă liderului PNL dacă nu se teme de reacţii ale liberalilor, precum cele avute de unii lideri PSD, care, la congresul social-democraţilor, au vorbit inclusiv de riscul radierii partidului prin modificarea rapidă şi nevalidată de instanţă a statutului.
„În legătură cu acest sistem de moţiuni, indiferent sau independent de decizia care va fi luată (…), eu însă oricum voi lansa mâine, probabil în jurul orei 13.00, moţiunea mea, propunerea mea, textul meu de moţiune pentru acest congres“, a anunţat Antonescu, precizând că deocamdată nu şi-a stabilit echipa. În ceea ce priveşte ideea candidaturilor pe moţiuni, liderul liberal a subliniat că nu reprezintă „un atac la democraţie“, ci, dimpotrivă, este „o construcţie care vizează în ultimă instanţă democratizarea partidului şi care vizează condiţia reformată a acestui partid în aşa măsură încât să fie un vector pentru democratizarea României în general“.
Antonescu a anunţat şi calendarul ultimelor zile premergătoare congresului, aşa cum a fost finalizat în cadrul Biroului Politic Central: „Vom avea în 3 martie după-amiază, la ora 17.00, un ultim Birou Politic înainte de congres, iar pe 4 martie vom avea o suită de evenimente politice foarte importante: la ora 10.00, un Consiliu Naţional Executiv, ultimul înainte de congres, apoi o Delegaţie Permanentă foarte importantă“.
Orban: Cel mai potrivit pentru funcţia de preşedinte al PNL este Antonescu

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat ieri că persoana cea mai potrivită pentru a fi preşedintele partidului este Crin Antonescu şi a precizat că nu respinge necesitatea prezentării unei moţiuni în congres, ci alegerea pe listă, reafirmând că va candida pentru funcţia deţinută în prezent. „Am anunţat public şi-mi voi depune candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. De asemenea, am declarat public că în momentul de faţă consider că cel mai nimerit, cel mai potrivit pentru a ocupa funcţia de preşedinte al PNL este Crin Antonescu“, a spus Orban.
Prim-vicepreşedintele PNL a spus că nu respinge ideea prezentării unor moţiuni „care să conţină programul politic al partidului, strategia politică, poziţionarea faţă de celelalte formaţiuni din spectrul politic şi, de asemenea, să prezinte, de fapt, începutul unui program de guvernare alternativ“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU