10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal100 de gospodării din Olt au fost inundate

100 de gospodării din Olt au fost inundate

Peste 100 de gospodării din localităţile Şerbăneşti, Stoicăneşti, Schitu, Caracal, Dobrosloveni şi Găneasa şi mai multe drumuri judeţene şi naţionale din Olt au fost inundate duminică noapte. Pompierii au salvat din calea apelor zeci de persoane şi peste 200 de animale.

Noapte de coşmar pentru zeci de persoane din judeţul Olt. Apele revărsate ale pâraielor au inundat 100 de gospodării, zeci de grădini şi terenuri agricole, dar şi drumuri naţionale şi judeţene. Pompierii au acţionat încontinuu duminică noapte pentru a salva oameni şi animale din calea apelor. 30 de gospodării din satul Murgeşti, comuna Şerbăneşti, au fost inundate, după ce pârâul Dorofei a ieşit din matcă. Apele pârâului Călmăţui au inundat 12 gospodării din comuna Stoicăneşti, iar în Caracal, pe strada Decebal, au fost inundate 26 de gospodării. Şi în comuna Schitu au fost probleme, apele pârâului Iminog inundând 25 de gospodării. Alte trei gospodării şi peste 20 de hectare de grădini şi teren agricol au fost afectate de ape la Dobrosloveni. Aici, debitul pâraielor Potopin, Teslui şi Frăsinet a crescut, inundând gospodăriile oamenilor. Apele au inundat şi curţile a 30 de familii din satul Izvoru, comuna Găneasa.

Drumuri inundate

Pe DN 64 se circulă cu restricţie de viteză întrucât carosabilul este încă acoperit cu apă, iar pe DJ 546, între localităţile Drăgăneşti Olt şi Comani, partea carosabilă este inundată, după ce pârâul Sâiu a ieşit din matcă. Poliţiştii informează că pe acest sector de drum nu este afectată circulaţia rutieră. DJ 653, în zona satului Greci, comuna Schitu, a fost inundat pe o porţiune de aproximativ 500 de metri, după ce pârâul Iminog a ieşit din matcă. Circulaţia rutieră este blocată în zonă.
De asemenea, DN 64, la intrarea în Caracal, a fost inundat duminică după-amiază. Traficul rutier a fost deviat pe DJ 642, pe ruta Dobrosloveni – Fărcaşele – Caracal. În toate situaţiile, au fost alertate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, iar pompierii acţionează pentru a înlătura apa de pe carosabil.

Animale salvate din calea apelor

Peste 200 de animale au fost salvate de pompieri, după ce ferma în care se aflau, din Caracal, a fost afectată de revărsarea apelor. „Echipajele din cadrul Detaşamentului Caracal s-au deplasat la faţa locului cu un autocamion, o motopompă şi o autospecială cu aproximativ 20 de subofiţeri şi doi ofiţeri. După trei ore de acţiune continuă, militarii au reuşit să evacueze apa care inudase ferma aproape în întregime. S-a acţionat cu ajutorul a două buldoexcavatoare şi s-au creat patru braţe în malurile de pământ de lângă fermă, permiţând astfel evacuarea apei. Au fost salvate 100 de capre, 120 de iezi şi zece oi“, a explicat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS