24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Zilele „Marin Sorescu“, sărbătorite în Bănie
Zilele „Marin Sorescu“, ajunse la cea de-a X-a ediţie, se vor desfăşura între 23 şi 24 februarie. Pe parcursul celor două zile, iubitorii operei soresciene vor putea participa la o serie de manifestări culturale, care vor fi deschise marţi, 23 februarie, de la ora 11.00, în Sala Mare a primăriei prin simpozionul „Sub aripile geniului sorescian“. Invitaţi de onoare ai evenimentului sunt Eugen Simion, Michael Metzeltin, Adrian Păunescu, Maia Simionescu, Nicolae Dabija, Victor Crăciun, Alexandru Mironov, Vasile Tărâţeanu, Augustin Buzura, Mihai Cimpoi, George Sorescu, Ion Sorescu, Nicolae Sorescu. Ziua va continua cu vernisaje, recitări din opera soresciană, deplasare la Bulzeşti, spaţiul spiritual al poetului Marin Sorescu. Seria manifestărilor de marţi, 23 februarie, se va încheia la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, la ora 19.00, cu un spectacol extraordinar de muzică, poezie şi teatru, la care vor participa actorii: Virgil Ogăşanu, Dorel Vişan, George Mihăiţă, Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele, Ilie Gheorghe, Cerasela Iosifescu. Poezia, muzica, lansările de carte, dezbaterilor vor continua şi miercuri, 24 februarie, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“- Salonul Medieval, de la ora 12.00, Teatrul Naţional „Marin Sorescu“- în foaier, de la ora 13.00.
Click News

Buget mai mare la Prefectura Dolj
Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a făcut public, în cadrul unei conferinţe organizate vineri, bugetul care a fost aprobat în acest an pentru instituţia pe care o conduce. Pentru 2010, Prefectura Dolj a primit 3,74 milioane de lei din care să-şi plătească salariaţii, cu circa 128.000 de lei mai mult faţă de fondurile pe care le-a avut la dispoziţie în 2009. GdS a relatat în articolele anterioare că Prefectura Dolj şi-a păstrat sporurile „grase“ de care beneficiau funcţionarii săi în momentul în care a făcut solicitarea de buget pe 2010. Guvernul a aprobat tot: indemnizaţiile de conducere, sporurile de confidenţialitate sau sporurile de dispozitiv.
În schimb, prin bugetul aprobat pentru 2010, guvernul a tăiat salariile angajaţilor de la serviciile publice comunitare, respectiv Serviciile Paşapoarte şi Înmatriculări – Permise Auto, şi le-a luat bani pentru uniforme. „Diferenţa provine din diminuarea cheltuielilor cu salariile şi din faptul că, în acest an, nu a fost inclusă în buget compensarea în bani a drepturilor de uniforme şi echipament obligatoriu“, a declarat Georgescu.
Click News

92 de persoane cu handicap, „prinse“ cu permis de conducere
Serviciul Înmatriculări – Permise Auto din subordinea Prefecturii Dolj a descoperit săptămâna aceasta, căutând prin baza de date, că a uitat să retragă permisele de conducere a 92 de persoane pensionate ca suferind de handicap de gradele 1 şi 2. Prefectul Eugen Georgescu a dispus verificări şi măsuri pentru anularea acestor permise. „Cu aceeaşi grijă pe care o avem pentru respectarea legii, am constatat o încălcare a normelor în vigoare la serviciul Permise Auto. Se pare că este vorba de o lipsă  de comunicare între medicii de familie, Poliţia Rutieră şi serviciul Permise“, a declarat prefectul Eugen Georgescu. „Am dispus reanalizarea acestor cazuri, să vedem şi încadrările din evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială“, a adăugat prefectul de Dolj. Dintre cele 92 de persoane, 40 au handicap de gradul 1, iar 52 – de gradul 2.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS