22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRocadă între Bălaşa şi Ionică, la ISJ Olt

Rocadă între Bălaşa şi Ionică, la ISJ Olt

Marius Bălaşa, actualul şef al Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Olt, va face schimb de posturi cu adjunctul său, Marin Ionică, rocada fiind stabilită săptămâna trecută în şedinţa Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PD-L Olt. Schimbarea lui Marius Bălaşa vine ca urmare a retragerii sprijinului politic de către PD-L, lucru care a agitat apele în organizaţia judeţeană a democrat-liberalilor. Ordinul ministrului educaţiei urmează să oficializeze schimbările la conducerea ISJ Olt. „Nu au venit hârtiile, decizia o va lua ministerul. E propusă o rocadă între mine şi domnul Ionică. O să accept funcţia de inspector general adjunct“, a confirmat Bălaşa.
Şeful ISJ Olt consideră normală schimbarea sa din funcţie ca urmare a retragerii sprijinului partidului.

„De comun acord am hotărât schimbarea“

Marin Ionică, acela care ar urma să-i succeadă la conducere lui Marius Bălaşa, susţine că „schimbul de funcţii“ a fost convenit de comun acord cu cel care i-a fost superior până de curând şi că motivul nu este politic. „Când va veni ordinul de la ministru voi fi numit în funcţie. Nici o acţiune nu stă la baza acestei schimbări. De comun acord am hotărât amândoi să facem această schimbare“, a declarat Ionică.
Mandatul lui Bălaşa în fruntea ISJ Olt a fost marcat de un scandal politic: Felicia Man, fosta inspectoare adjunctă, a făcut o serie de acuze în legătură cu schimbările din funcţie ale directorilor de şcoli. Felicia Man reprezenta Partidul Social Democrat şi se plângea că directorii simpatizanţi ai acestui partid sunt schimbaţi în mod abuziv sau forţaţi să demisioneze din funcţie. Acuzele sale îi vizau pe Mariana Gheorghe, actuala inspectoare generală adjunctă, şi pe Marin Ionică, persoana care va conduce instituţia. Scandalul schimbărilor de directori s-a încheiat după ruperea alianţei de guvernare dintre PSD şi PD-L, în final Felicia Man pierzându-şi funcţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII