22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjModul pentru o familie de sinistraţi din Roşia de Amaradia

Modul pentru o familie de sinistraţi din Roşia de Amaradia

Floarea şi Achim Ezăreanu, din comuna Roşia de Amaradia – Gorj, au primit de la primăria din localitate un modul în care să poată locui, întrucât casa în care stăteau era în pericol de prăbuşire.

O casă din comuna gorjeană Roşia de Amaradia este în pericol de prăbuşire din cauza ploilor din ultimele zile. Floarea şi Achim Ezăreanu, de 74, respectiv 75 de ani, au solicitat Primăriei Roşia de Amaradia un modul în care să stea deoarece în casa lor nu mai sunt în siguranţă. Bătrânii locuiesc singuri, iar marţi şi-au depozitat în modulul primit de la autorităţi o parte din lucrurile de valoare pe care le aveau prin casă. În curtea imobilului, degradat din cauza alunecărilor de teren, apa bălteşte, iar când plouă, aceasta atinge aproape un metru. Disperaţi că zidurile şi acoperişul casei s-ar putea prăbuşi, bătrânii vor să primească materiale de construcţie de la autorităţi şi să îşi ridice o locuinţă în altă zonă a comunei, unde terenul este stabil.
 
Pe lista de aşteptare

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotoşman, a declarat că bătrânii se află pe o listă de aşteptare alături de alţi 114 localnici pentru a beneficia de material de construcţie de la guvern. Din cauza crizei economice însă, nu se ştie data la care ar putea să primească ajutorul respectiv. „Am discutat la nivelul primăriei şi am luat hotărârea să le ducem acest modul în care se pot muta oricând în cazul în care apa e prea mare în curte sau le intră în casă. Deocamdată, şi-au mutat o parte din haine şi mobilă în modul şi dorm într-o cameră unde pereţii sunt mai stabili. Nici acolo nu o să poată locui prea mult, dar au sobă şi e mai ieftin să folosească lemne pentru a face focul decât să dea drumul la caloriferul electric în modul. Achim Ezăreanu va merge miercuri (ieri – n.r.) în audienţă la prefect pentru a vedea ce ajutor poate primi. Noi îi avem pe o listă de aşteptare din 2007. Pe listă sunt 116 persoane care să beneficieze de materiale de construcţie de la stat, dar încă aşteptăm“, a afirmat Liviu Cotoşman, edilul din Roşia de Amaradia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS