16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie în „magazinele de vise“

Razie în „magazinele de vise“

http:http://www.youtube.com/watch?v=3aB_1Xqk5bA
Toate cele nouă magazine din municipiul Craiova, care comercializează plante etnobotanice, au fost „călcate“, luni seară, de poliţişti şi de inspectorii Gărzii Financiare, toate produsele scoase la vânzare fiind ridicate de oamenii legii pentru a fi expertizate. Controalele s-au desfăşurat în toată ţara din dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), motivul fiind publicarea în Monitorul Oficial şi intrarea în vigoare a OUG nr. 6/2010, care reglementează activitatea de comercializare a plantelor etnobotanice.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, la acţiune au participat ofiţeri antidrog ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, poliţişti de la Investigarea Fraudelor şi 12 comisari din cadrul Gărzii Financiare Dolj, obiectivul acesteia fiind ridicarea produselor din categoria etnobotanice găsite la vânzare pentru a fi expertizate. În urma verificărilor au fost luate 826 de plicuri care conţineau două tipuri de produse etnobotanice, a căror valoare de piaţă este estimată la 13.310 lei. Produsele vor ajunge la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR, unde se va stabili dacă acestea conţin compuşi chimici aflaţi sub control naţional.
De asemenea, patronilor „magazinelor de vise“ din Craiova li s-a atras atenţia că luni a intrat în vigoare OUG nr. 6/2010, în care se precizează că au la dispoziţie zece zile în care pot depune la sediul BCCO Craiova produse pe care le mai deţin şi care sunt interzise de lege, fără să fie sancţionaţi. La raziile efectuate luni în 270 dintre cele aproximativ 350 de „magazine de vise“ din România, poliţiştii au ridicat mărfuri în valoare totală de peste 1,5 milioane de lei – 75 de kilograme de substanţe psihoactive, 131 de comprimate, 1.826 de plicuri cu substanţe halucinogene uşoare, 300 de ţigări şi 10 mililitri de alte substanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU