Acasă Local Dolj Cursuri gratuite de formare profesională

Cursuri gratuite de formare profesională

-

Persoanele fără serviciu care doresc să se recalifice vor putea beneficia de instruire profesională gratuită prin cele 20 de cursuri de formare pe care Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj le va organiza în perioada următoare. „În vederea creşterii şanselor de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, AJOFM Dolj organizează cursuri de formare profesională în calificări/ocupaţii care au solicitare constantă pe piaţa forţei de muncă sau pentru calificări/ocupaţii unde nu există forţă de muncă pregătită la nivelul cerinţelor angajatorilor“, a declarat Aurora Tiribeja, directorul coordonator al AJOFM Dolj.
Aurora Tiribeja a explicat că, imediat după contractarea unităţii medicale care va efectua analizele medicale ale şomerilor (analize de care aceştia beneficiază în mod gratuit), vor începe cursuri de formare profesională în meserii precum: operator introducere, validare şi prelucrare date; comunicare în limba engleză; administrator imobile; tâmplar universal; zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor; manichiurist-pedichiurist; coafor; ospătar; dulgher, tâmplar, parchetar; lucrător hotelier; zidar, pietrar, tencuitor; barman; cosmetician; bucătar; lucrător în comerţ; instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze; cameristă; frizer; cofetar-patiser; confecţioner-asamblor articole din textile. „Beneficiază, în mod gratuit, de cursuri de formare profesională persoanele aflate în căutarea unui job care nu realizează venituri, precum şi persoanele care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri lunare mai mici decât valoarea indicatorului de referinţă în vigoare şi care sunt înregistrate la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă“, a explicat Aurora Tiribeja.

ȘTIRI VIDEO GdS

5 COMENTARII

Se închide fabrica de confecţii Modexim. Şansele de redresare sunt minime

Aproape 300 de angajaţi ai uneia dintre cele mai mari fabrici de confecţii din Craiova sunt concediaţi colectiv. Decizia că fabrica se închide a fost anunţată angajaţilor în ultimul moment. Marţi s-au purtat negocieri pentru redresarea situaţiei şi pentru încercarea salvării fabricii. Conducerea fabricii susţine că majorarea repetată a salariului minim şi creşterea costurilor cu utilităţile au condus la declinul fabricii din domeniul confecţiilor.