7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrizonieri în zăpadă

Prizonieri în zăpadă

Trei angajaţi ai Releului Balota din Mehedinţi sunt blocaţi în urma viscolului de sâmbătă noapte, iar drumarii au împins zăpada de pe drumul judeţean spre releu. În aceeaşi situaţie sunt şi oamenii din două localităţi.
Angajaţii de la releu au dat zăpada cu lopata, dar drumarii au blocat drumul la loc.
„Facem drum cu lopata să poată intra maşinile. Nu mai avem alimente. A nins viscolit. Au trecut cu maşinile de la Deszăpezire, dar la noi nu au venit. Au lăsat zăpada în mijlocul drumului şi ne-au blocat aici“, a spus unul dintre angajaţii releului.
Sătenii din localităţile Gârniţa şi Ştefan Odobleja sunt rupţi de lume. De o săptămână aceştia nu au mai ieşit din sat. „Nu am ieşit din sat de o săptămână. Drumarii au luat-o pe deasupra, nu poţi să intri cu maşina. Sunt oameni bătrâni şi nu putem să ajungem la ei“, a spus o localnică din satul Gârniţa. În cele două localităţi locuiesc aproape numai persoane vârstnice. „Peste 60 de familii au rămas fără pâine. A viscolit şi nu am văzut nici un utilaj. Suntem rupţi de lume“, a spus un bătrân.
Situaţia a ajuns şi la urechile prefectului judeţului Mehedinţi, care a spus că va lua măsuri drastice împotriva firmei de deszăpezire. „Au rămas câteva localităţi blocate, dar o să rezolvăm situaţia. Trebuie să clarificăm de ce mai sunt drumuri comunale blocate, pentru că se pare că nu toată lumea şi-a făcut treaba. Pentru asta voi lua măsuri drastice deoarece este vorba de sănătatea şi viaţa acestor oameni. Sunt şi cei trei angajaţi de la releu care nu au putut să iasă şi trebuie să rezolvăm cât mai repede această problemă“, a declarat Ion Mîţu, prefectul judeţului Mehedinţi. Cele două firme de deszăpezire vor fi amendate pentru că nu au informat prefectura că respectivele localităţi sunt izolate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS