15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCine plăteşte centralele sparte?

Cine plăteşte centralele sparte?

Centralele celor două blocuri sociale, R17 şi R19 din Potelu, au fost reparate. Cele 26 de familii au apă caldă şi căldură, după o lună şi jumătate de la primirea locuinţelor. De remedieri s-a ocupat Regia de Termoficare Craiova, iar costurile le va suporta constructorul, firma SC Novara T.

După ce pe 22 decembrie anul trecut a înmânat beneficiarilor cheile celor 26 de apartamente, Primăria Craiova s-a trezit că nu poate furniza căldură şi apă caldă. Cauza, centralele celor două imobile erau îngheţate bocnă, iar utilizarea lor, în proporţie de 90%, afectată. De la constructor, SC Novara T, la administrator, RATf Craiova şi autorităţile locale, proprietarul imobilelor, cu toţii se acuzau că poartă vina deteriorării celor două centrale. Şi nimeni nu era dispus să suporte cheltuielile cu înlocuirea în proporţie de 90% a instalaţiilor.
Deşi administrator al celor două centrale din 26.11.2009, prin HCL nr. 519, Regia de Termoficare susţine că nici nu a semnat procesul-verbal de predare-primire cu constructorul, nici nu a pus mâna pe cheile de la subsolul blocurilor unde se găsesc instalaţiile.
„Procesul-verbal de predare-primire nu a fost semnat deoarece până la semnarea acestuia s-a produs incidentul, iar cele două centrale s-au spart. Nici nu am avut acces la subsol, cheile fiind tot la constructor. Cu toate acestea, noi ne-am ocupat ulterior de reparaţii şi am schimbat în numai trei zile centralele şi conductele. Rămâne de văzut cum va recupera primăria banii de la constructor“, a spus Tatian Tudorache, directorul RATf.
Poate nici administratorul celor două imobile nu a deschis prea bine ochii, când a recepţionat lucrarea.

Ce nu ştie Novara

Pentru ca locatarii să poată primi căldură, primăria a cerut RATf să schimbe pe propria cheltuială centralele de la Potelu, urmând să ceară socoteală constructorului şi firmelor care au subînchiriat lucrări de la acesta.
„Instituţia primarului municipiului Craiova îşi menţine poziţia că vina pentru cele întâmplate aparţine constructorului, situaţie în care se vor face demersuri de recuperare a costurilor de înlocuire a celor două centrale, de la constructor. Acestea au fost înlocuite de către RATf“.
Mihai Tomescu, reprezentantul firmei constructoare, respinge orice acuzaţie şi îi aminteşte primarului că nu are nici un contract cu el, ci numai cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). „Nu ştiu că primăria vrea să recupereze preţul noilor centrale de la mine, ca şi constructor. Nu consider că este vina mea. Nu văd de unde să oprească aceste sume atâta timp cât nu se găsesc cu mine în vreun raport contractual“, susţine Mihai Tomescu, reprezentantul SC Novara T.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU