7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBCCO Craiova, un coşmar pentru „magazinele de vise“

BCCO Craiova, un coşmar pentru „magazinele de vise“

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova au încheiat săptămâna aceasta controalele la „magazinele de vise“ din
Bănie, care comercializează produse ce produc efecte similare drogurilor, dar nu conţin substanţe din categoria celor menţionate în tabelele anexă ale Legii privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Verificările la aceste magazine au fost dispuse de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) la începutul acestui an, scopul fiind monitorizarea acestora.
Potrivit reprezentanţilor BCCO Craiova, în perioada 10 ianuarie – 10 februarie 2010, ofiţerii de la
Antidrog, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj şi în colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare Dolj, ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Dolj şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, au organizat şi executat mai multe acţiuni în Craiova. Oamenii legii au identificat opt „magazine de vise“, unde erau comercializate plante etnobotanice. În urma controalelor, au fost constatate abateri contravenţionale pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 16.500 de lei, cele mai multe pentru funcţionarea fără autorizaţie, comercializarea de produse cu potenţial pericol pentru sănătatea populaţiei, dar şi pentru deficienţe descoperite la etichetarea produselor. Au fost ridicate 46 de mostre din fiecare categorie de plante şi substanţe, care au fost trimise pentru expertizare la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR. De asemenea, în urma expertizelor efectuate, poliţiştii au întocmit un dosar penal, stabilindu-se că unul dintre produsele ridicate în vederea cercetărilor – „Weed black out label“ – conţine THC (alcaloid sintetizat de plantă de canabis), o substanţă aflată sub control naţional.
Aceste magazine este posibil să fie închise, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial ordonanţa de urgenţă emisă miercuri de guvern care interzice punerea în vânzare a mai multor plante şi substanţe care erau comercializate până acum în aşa-zisele „magazine de vise“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII