11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVacanţă prelungită

Vacanţă prelungită

Cursurile semestrului al doilea se suspendă pentru o zi pentru elevii care învaţă în unităţile de învăţământ din afara Craiovei, dar şi din Olt.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj (ISJ) Dolj au solicitat ieri ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului să dispună neînceperea cursurilor în cazul preşcolarilor sau elevilor care învaţă în unităţile de învăţământ din afara Craiovei, în urma avertismentelor de cod portocaliu. În aceeaşi situaţie se află şi elevii din judeţele Argeş, Buzău, Brăila, Călăraşi, Botoşani, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman şi Olt. În cazul în care condiţiile meteorologice locale o impun, reprezentanţii ISJ Dolj pot aproba, la cererea Comandamentului judeţean de urgenţă, suspendarea cursurilor chiar şi pe o perioadă mai lungă. „Am luat în calcul avertismentele meteorologice apărute şi am solicitat ministrului ca şcolile din judeţ să fie închise luni, 8 februarie. Dăm astfel posibilitatea tuturor primarilor comunelor din judeţ să dispună deszăpezirea drumurilor comunale, pentru a facilita deplasarea copiilor la şcoală. În Craiova, cursurile vor începe mâine (astăzi – n.r.)“, a precizat Diana Buşoi, inspector general la ISJ Dolj.
Conform reglementărilor în vigoare, suspendarea cursurilor se poate face la nivelul unităţii de învăţământ, la cererea directorului şi cu aprobarea inspectorului şcolar general sau la nivelul grupurilor de unităţi din acelaşi judeţ, la cererea inspectorului şcolar general, cu aprobarea Ministerului Educaţiei. În ambele cazuri, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar. Aceste măsuri se stabilesc prin decizie a directorului unităţii/unităţilor de învăţământ. De asemenea, aprobarea modificării parţiale a structurii anului şcolar se acordă în condiţiile asigurării numărului de 173 de zile de cursuri, precum şi a posibilităţii ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele de bacalaureat şi de absolvire.

Şcoli şi grădiniţe oltene, închise din cauza viscolului

Preşcolarii olteni, elevii claselor I-IV şi cei de gimnaziu nu vor face cursuri astăzi. Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Olt a decis ieri suspendarea cursurilor din cauza previziunilor meteorologice pentru perioada următoare şi a stării drumurilor din judeţ.
„Având în vedere previziunile meteorologice pentru perioada următoare, coroborate cu situaţia privind starea drumurilor înaintată pe 7 februarie, ora 11.30, de ISU «Matei Basarab» Olt şi Instituţia Prefectului Olt, vă facem cunoscut că, prin Decizia nr. 91 din 7 februarie, a inspectorului şcolar general al Inspectoratului şcolar Judeţean Olt, s-a dispus suspendarea cursurilor, în data de 8 februarie 2010, pentru învăţământul preprimar, primar şi gimnazial în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Olt“, se arată în înştiinţarea trimisă de ISJ.
De asemenea, reprezentanţii ISJ Olt au precizat că măsura poate fi extinsă şi pentru mâine în unele şcoli din judeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII