Acasă Local Facultatea de Ştiinţe Sociale, la ceas aniversar

Facultatea de Ştiinţe Sociale, la ceas aniversar

-

Facultatea de Ştiinţe Sociale din Craiova sărbătoreşte pe 8 februarie zece ani de existenţă. „Prin Hotărârea nr. 85 a Guvernului României, din 8 februarie 2000, lua naştere o nouă structură universitară, Facultatea de Istorie, Filosofie, Geografie, o mare şcoală, cu oameni de o profunzime extraordinară, descendentă a fostei Facultăţi de Istorie şi Geografie, înfiinţată încă din anul 1961 în cadrul Institutului Pedagogic din Craiova. Noua instituţie a încorporat ulterior specializările: filosofie şi sociologie, ştiinţe politice, relaţii internaţionale şi studii europene, jurnalism“, a precizat profesor universitar doctor Dumitru Otovescu, decanul facultăţii.
Astăzi, Facultatea de Ştiinţe Sociale se poate lăuda cu un corp profesoral performant, dar şi cu prestaţia miilor de studenţi şi absolvenţi, deveniţi, între timp, specialişti în importante instituţii din ţară. Aproximativ 2.000 de studenţi învaţă în prezent la cele şapte specializări ale facultăţii.
Entitate universitară complexă, Facultatea de Ştiinţe Sociale reprezintă un reper extrem de vizibil şi de apreciat în peisajul academic românesc şi internaţional, prin calitatea dascălilor, a muncii lor educaţionale şi de instrucţie, dar şi a studenţilor.
Ca urmare a creşterii numărului de specializări şi a diversificării acestora, în şedinţa consiliului facultăţii din 24 iulie 2008 s-a hotărât schimbarea denumirii Facultăţii de Istorie, Filosofie, Geografie în Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane. În prezent, în componenţa ei intră următoarele specializări: studii universitare de licenţă: Istorie, Geografie; Sociologie; Filosofie; Ştiinţe Politice; Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Jurnalism.

ȘTIRI VIDEO GdS

Foşti angajaţi ai Petrom, atenţie la ofertele de cesiune a acţiunilor!

Guvernul va trebui să dea foştilor angajaţi Petrom acţiuni de până la 8% din capitalul social. O firmă face ofertă de cesiune a acţiunilor la un preţ de cinci ori mai mic decât preţul pieţei.

OLT: Fermierii controlați prin teledetecție încep să-și primească banii

Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Olt este în plină campanie de autorizare la plată a fermierilor care trebuie să-și primească banii, după ce, până la 1 decembrie 2019, aceștia au încasat în conturile deschise la bănci avansul care se acordă proprietarilor de teren care exploatează teren agricol.

Horoscop

Berbec Este o zi a cărei temă principală sunt veniturile obţinute în urma desfăşurării unei munci oficiale. Într-un anume fel, prietenii şi...