16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Razie în trafic

Zeci de poliţişti de la Rutieră, inspectori ARR, RAR şi OPC Dolj au organizat vineri dimineaţă, începând cu ora 8.30, o razie în Craiova în urma căreia au fost depistaţi şi sancţionaţi aproape 100 de şoferi care au încălcat normele legale în vigoare.    

Razia organizată de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova, cu sprijinul unui echipaj de Intervenţie Rapidă şi a câtorva inspectori de la Registrul Auto Român, Autoritatea Rutieră Română şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor a vizat combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională la regimul circulaţiei rutiere. Acţiunea a început la ora 8.30 şi s-a încheiat la ora 12.00, timp în care au fost oprite în trafic 207 autovehicule, de la autoturisme, taxiuri şi maşini-şcoală, până la microbuze Bacriz sau autobuze aparţinând RAT Craiova.
Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, până la ora 12.00, oamenii legii au aplicat 88 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.900 de lei, majoritatea pentru defecţiuni tehnice, opriri şi staţionări neregulamentare şi nepurtarea centurii de siguranţă. Poliţiştii au dispus ridicarea a şapte autoturisme oprite neregulamentar, unele chiar sub indicatoarele „Oprirea interzisă“.
De asemenea, poliţiştii au suspendat permisele a doi şoferi, unul – pentru trecerea pe culoarea roşie a semaforului electric, iar celălalt – pentru depăşire pe linia continuă, şi au reţinut 13 certificate de înmatriculare.

Amenzi pentru Miclescu şi Mustafa

La filtrul instalat la intersecţia bulevardului Ştirbei Vodă cu strada Bucovăţ, poliţiştii au oprit un BMW înmatriculat în Franţa, condus de Romano Miclescu, de 19 ani, din Craiova. Tânărul a prezentat actele pentru control şi poate nu primea amendă, însă un poliţist a observat că numărul de înmatriculare trecut pe RCA şi cel al maşinii sunt diferite. Astfel, s-a constatat că BMW-ul lui Miclescu avea numărul 527-CBV-44, iar pe RCA era trecut 527-CBY-44, asigurarea fiind falsă. Poliţiştii de la Rutieră l-au amendat cu 500 de lei şi i-au reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele de înmatriculare ale maşinii, pentru că aceasta nu era asigurată conform legii.
Alt şofer care a rămas vineri fără certificatul de înmatriculare este Mustafa Caui, de 38 de ani, din Craiova, care conducea pe bulevardul Ştirbei Vodă un Seat ce avea inspecţia tehnică periodică expirată. Şi acesta a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 500 de lei. Poliţiştii au precizat că acţiunea începută vineri dimineaţă urma să fie continuată şi seara, între orele 18.00 şi -22.00.

Amenzi şi dosare penale

Ultima acţiune de amploare a oamenilor legii a fost organizată în Craiova pe 30 ianuarie, când au fost oprite în trafic pentru control 862 de autovehicule. Atunci au fost constatate patru fapte de natură penală, pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale, dar şi 156 de abateri contravenţionale, pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de 15.860 de lei. Au mai fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce zece permise şi au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

64 COMENTARII